airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

INI lejebolig – Opsigelse af

INI lejebolig – Opsigelse af 

En INI lejebolig er en offentlig lejebolig, som enten er ejet af Selvstyret eller kommunerne og som administreres af INI. Det vil sige, at INI tager sig af meget af det praktiske omkring boligen som f.eks. at behandle opsigelser af lejeboliger på vegne af Selvstyret og kommunerne.

Hvis du vil flytte fra din INI lejebolig, skal du opsige den. Det gør du ved at udfylde blanketten:

Opsigelse af lejemål

Når du har udfyldt og underskrevet blanketten, skal du aflevere eller sende den til din lokale INI boligbutik.


Opsigelsesvarsel
Du skal opsige din bolig med mindst 1 måneds varsel til udgangen af en måned. Det betyder, at opsiger du din bolig f.eks. den 17. juni, skal du betale husleje for resten af juni måned samt hele juli måned. Dette gælder også, selvom du flytter ind i din nye bolig den 1. juli.


Genudlejning
INI har pligt til at forsøge at genudleje din bolig, så snart den er indflytningsklar. Det betyder, at hvis du opsiger din bolig den 17. og flytter den 30. juni, så vil INI forsøge at genudleje boligen 15. juli eller allerede 1. juli, hvis den er indflytningsklar. Hvis det lykkes, skal du kun betale husleje, indtil den nye lejer overtager boligen.


Bemærk
Når du flytter fra din bolig, skal den normalistandsættes. Det betyder, at alle vægge og lofter er malet hvide, og at alle gulvene skal fremstå som nylakerede.

Boligen skal også synes af en inspektør fra INI.

Relaterede artikler

INI A/S
E-mail: ini@ini.gl
Telefon: 70 10 00
Fax: 86 57 00

Åbningstider
Mandag til fredag fra 08.00 - 16.00
Boligstøtte fra 10.00 - 14.00

Du kan ringe direkte til:
Lejeboliger: 70 10 00, tast 2 og tast 1
Boligstøttehuse 70 10 00, tast 2 og tast 2
Omstillingen 70 10 00, tast 2 og tast 9

Hjemmeside: www.ini.gl