airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Konvertering af boligstøtte restancer – Ansøgning om

Konvertering af boligstøtte restancer – Ansøgning om 

Et boligstøttehus er et hus, som er blevet bygget med midler fra boligstøtteordningen. Det vil sige, at husejeren har lånt penge fra Landskassen til at bygge huset. Indtil man har betalt hele lånet tilbage, har man derfor visse forpligtelser over for Selvstyret. INI administrerer boligstøtteordningen på vegne af Selvstyret. Det betyder, at det er INI, du har kontakten med som boligstøttehusejer.

Har du betalt hele dit boligstøttelån tilbage men mangler du at tilbagebetale de sidste restancer, kan du overveje om du bør konvertere dine restancer. Det vil sige, at du får dine restancer nedskrevet til et rente- og afdragsfrit lån over en periode på 60 måneder.


Betingelser
For at kunne konvertere dine restancer skal:

  • Du eje et boligstøttehus eller et selvbyggerhus
  • Du have betalt hele lånet til huset tilbage
  • Din årlige husstandsindkomst være mindre end 180.000 kr. om året


Indkomstgrænsen på 180.000 kr. forhøjes med 4.000 kr. per hjemmeboende barn under 18 år, som er tilmeldt folkeregisteradressen. Indkomstgrænsen kan dog maksimalt forhøjes med 24.000 kr. – det vil sige for 6 børn.


Ansøgning
Er du interesseret i at få konverteret dine boligstøtte restancer, skal du udfylde en ansøgningsblanket. Den kan du finde her på siden under blanketter. På blanketten står der, hvad du skal lægge ved ansøgningen.

Du skal aflevere eller sende ansøgningen og alle bilag til din lokale INI boligbutik. Du kan også henvende dig til boligbutikken for at få hjælp til at lave ansøgningen.

Det er vigtigt, at du husker at vedlægge alle de rigtige dokumenter. Hvis INI ikke har modtaget alle bilag 4 uger efter, du har afleveret ansøgningen, bliver din ansøgning henlagt og bliver ikke behandlet yderligere.

Relaterede artikler

INI A/S
E-mail: ini@ini.gl
Telefon: 70 10 00
Fax: 86 57 00

Åbningstider
Mandag til fredag fra 08.00 - 16.00
Boligstøtte fra 10.00 - 14.00

Du kan ringe direkte til:
Lejeboliger: 70 10 00, tast 2 og tast 1
Boligstøttehuse 70 10 00, tast 2 og tast 2
Omstillingen 70 10 00, tast 2 og tast 9

Hjemmeside: www.ini.gl