airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommunalbestyrelsen i Kommune Qeqertalik, holdt sidste møde for i år. Kommunalbestyrelsen besluttede at sætte folkeskolen i fokus i år.

26. november 2019

Tirsdag den 26. november, 2019, holdt kommunalbestyrelsen sit sidste møde for i år. Sidste års økonomiske beretning blev fremført af revisor, og næste års budget blev fuldt godkendt af alle medlemmer.

Dog vil kommunalbestyrelsen fokusere på én bestemt ting næste år, nemlig forbedring af folkeskolen.

Byggeriet af den kommende skole i Kangaatsiaq er kommet i udbud, så børn i Kangaatsiaq kan have en tidsvarende skole, der er bygget ud fra Atuarfitsialaks principper. Det forventes at byggeriet af skolen bliver påbegyndt til næste år, og er bygget færdigt i år 2022.

Det er en kendsgerning, at folkeskoleelevernes fravær i skolen, er for højt, i hele landet. Også i vores kommune. Derfor er kommunalbestyrelsen meget opsat på, at bekæmpe det alt for høje fravær, ved det næste arbejdsår.

I forbindelse med forebyggelsesarbejdet, vil vi også sætte den psykiske og fysiske sundhed hos befolkningen i fokus, og derfor er vi med Paarisa og Allorfik, blevet enige om at samarbejde om nogle tiltag, der vil sætte forebyggelse og sundhed i fokus. 

 

Med venlig hilsen

Borgmester Ane Hansen, Kommune Qeqertalik


Kommunalbestyrelses medlemmer med Nakuusaaqqat fra Aasiaat.