airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Prioriterede mål og visioner

April 2017

1. At styrke borgerserviceområdet i alle byer således at denne får den bedst mulige kvalitet og at alle forvaltninger, det være sig socialforvaltninger, folkeskoler, daginstitutioner m.v. får styrket deres beslutningskompetencer via økonomisk råderum via kontraktstyring.

 

2. Selvstændige bygdebestyrelser skal træde i kraft pr. 1. januar 2018 med egne budgetter.

 

3. Lokalråd i samtlige byer stiftes senest i 2019.

 

4. For at styrke borgerservices indsats overfor børn, unge, ældre og handicappede skal socialområdet styrkes betragteligt.

 

5. I kulturområdet skal vore værdier i idræt, hundeslædeløb, musik, sang, teater, forfatterskab, film og vores løbende udvikling i samfundet styrkes.

 

6. Ældre-, handicap- og børneråd skal etableres for at skabe rammer for en politik for disse områder.

 

7. For at kommunen skal være tiltrækkende for erhvervsdrivende samt andre private virksomheder skal by- og bygdeplanerne udarbejdes i samarbejde med borgere og virksomheder.

 

8. Da udvikling af kommuneplaner, anlægsprojekter og erhvervsudvikling hænger sammen, skal anlægskompetencen og deraf medfølgende midler søges overdraget hurtigere til kommunen fra Selvstyret.

 

9. For at styrke turisme- og erhvervsområdet på en mere fleksibel måde, skal man i samarbejde med Naalakkersuisut fremskynde anlæggelse af landingsbaner for fastvingede fly i Kangaatsiaq, Qeqertarsuaq og Qasigiannguit.

 

10. Der skal arbejdes for at fremskynde anlæggelse af vandkraftværk i Qasigiannguit, som også skal komme Aasiaat, Kangaatsiaq og deres bygder til gode.

 

11. Der skal indledes undersøgelse om virkninger af spredning af forvaltninger i forskellige byer.