airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Formanden for overgangsudvalget Ane Hansen har indledt samtaler med medlemmer af Naalakkersuisut

31. maj 2017
- “Det er vigtigt at sikre en god start for vores kommende kommune. Der er sager og anlægsopgaver, som vi vil have startet op hurtigst muligt, hvorfor jeg har indledt samtaler med medlemmer af Naalakkersuisut på et tidligt tidspunkt.”

Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familier, Ligestilling og Justitsvæsen Sara Olsvig var den første, som Ane Hansen har afholdt møde med, med gode resultater.

Formanden for overgangsudvalget Ane Hansen og Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familier, Ligestilling og Justitsvæsen Sara Olsvig har et mål om et tæt samarbejde med henblik på at forbedre borgerservicen på socialområdet.

Formanden for overgangsudvalget Ane Hansen fortalte også, at man kan forvente, at hun indsender anlægsønsker til næste års budget om handicapvenlige boliger til psykisk handicappede borgere, der har boet i almene boligblokke i Aasiaat sammen med børnefamilier, for at kunne tilbyde disse et bedre miljø. 

Der er også brug for anlægsbyggeri af alderdomshjem i vores kommende kommune, i flere byer og bygder. Derfor skal der også handles på dette område. På mødet blev forbedring af vilkår samt sagsbehandling af personer med handicap også drøftet.

Der skal også åbent samarbejdes omkring forebyggelse af misbrug af børn. Med hensyn til sagsbehandlere i socialforvaltningen skal der sættes målsætninger for at mindske gennemsnitlige antal af sager hos den enkelte sagsbehandler, derigennem vil man opnå bedre borgerservice.