airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Den nye kommunalbestyrelse vil arbejde rationelt og i tæt kontakt med borgerne

17. maj 2017

Sådan lød det fra samarbejdspartnerne Inuit Ataqatigiit og Siumut i Qaasuitsup Kommunias nye Overgangsudvalg syd, efter konstituerende møde. 

Kommende borgmester Ane Hansen sagde blandt andet i sin tale efter, at være valgt ind som formand:

” Vi vil forny administrationen i vores kommende kommune, fornyelsen vil blive tilpasset effektivt til grønlandske værdier og kulturelle baggrund. Vi vil også udvikle os. Kommunekontorer vil blive styret fleksibelt og være lettilgængelig for borgere og have et personale der udviser god service.

Vi vil skabe en fornyet styreform i vores kommende kommune, der ikke er kopieret af den danske eller europæisk styreform. Vores mål er, at vi tilpasser os til vores nuværende liv og sameksistens til omverdenen og dermed vil vi støtte op om landets selvstændighedsproces og ligeledes vil vi være foregangskommune for resten af landet ved at indføre en effektiv administration og borgerservice som har tæt tilknytning til borgeren.”

Den nyvalgte formand for Overgangsudvalget sagde også bl.a. at, kommunen vil satse på et tæt samarbejde med erhvervslivet, de private samt selvstyrets og de kommunale virksomheder samt at det er målet at udvikle erhvervs livet samt at gøre den attraktiv.   

De økonomiske værdier, som er fiskeri og jagt vil vi udvikle i samarbejde med Naalakkersuisut samt aktørende om produktion og være selvforsynende.

Vi vil også arbejde for turismen samt råstofudvinding er noget som de vil beskæftige sig med også. Derudover har kommunen interesser i arbejdet med videnskabelige undersøgelser og at gøre det attraktivt.

Nyvalgt formand for Overgangsudvalget: Ane Hansen, Inuit Ataqatigiit.

Næstformand: Otto Jeremiassen, Kangaatsiaq.

Anden næstformand: Hans Aronsen, Kangaatsiaq.

Formand for overgangsudvalget Ane Hansens (Inuit Ataqatigiit) tale.pdf
FV. Aqqa Samuelsen, Kristian Jeremiassen, Hans Aronsen, Thomas Petersen, Timooq Mølgaard, Niels Kristensen, Ane Hansen, Otto Jeremiassen, Kristian Broberg, Naja Petersen, Peter Olsen, Hector Lennert Sørensen, Jess Svane. Assimi ilaanngillat/ Ikke med på billedet: Enok Sandgreen & Nikolaj Jeremiassen.