airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Højtideligt reception

I sin lykkeønskning opfordre hun at Naalakkersuisut vil støtte og sikre at, Initiativet udbredes til resten af landet og vil opfordre Grønlands Naturinstitut at i deres indsamling af viden om fangstressourcer vil gøre brug af fiskeri og fangeres indsamlede viden under arbejdet i Det lokale Naturressourceråd skal udvikle det som evidensbaseret viden.
2. november 2018
Borgmester Ane Hansen´s lykønskning for prisvindere:
 
Tillykke, borgere i Attu 31-10-2018
 
Det er en stor glæde at vores sydligste bydg i Kommune Qeqertalik, Attu, i år modtager Nordisk Råds miljøpris.
 
Det er en stor bedrift, blandt så skarpe konkurrenter at, modtage så stor en anerkendelse i form af en pris fra Nordisk Råd.
 
Dette svarer til en af Kommune Qeqertaliks målsætning, om en forureningsfri natur og om bæredygtig udnyttelse af vore naturrigdomme.
 
Det lokale Naturressourceråd i Attu tillykke med prisen, at i er foregangsmænd vil resultere i at målsætninger i Kommune Qeqertalik vil udbredes og videreførsel af dette, vil jeg bakke op om at der gives støtte dertil.
 
Da initiativet Det lokale Naturressourceråd blev igangsat under PISUNA 2009 har jeg som daværende Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug støttet initiativet. Som nuværende borgmester i Kommune Qeqertalik står jeg parat til at støtte initiativet og vil opfordre Kommunalbestyrelsen om at støtte initiativets fortsatte eksistens.
 
Det er tilrådeligt at Grønlands Naturinstitut i deres indsamling af viden om fangstressourcer vil gøre brug af fiskeri og fangeres indsamlede viden under arbejdet i Det lokale Naturressourceråd og udvikle det som evidensbaseret viden. Med henblik på at have bæredygtige fangstressourcer og en bæredygtig natur er det tilrådeligt at man på Naalakkersuisut niveau vil støtte og sikre at, Initiativet udbredes til resten af landet
 
Borgere i Attu, hjertelig tillykke med anerkendelsen i form af denne betydningsfulde pris, dette år, nøjagtig 200 året for grundlæggelsen og fejringen af jeres bygd.
 
Ane Hansen, Borgmester i Kommune Qeqertalik.