airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Hjemløse borgere i Kommune Qeqertalik, Aasiaat får et herberg. 

Således har vi to herberg i Grønland: I Nuuk og i Aasiaat.
29. marts 2019

Et forslag om oprettelse af et herberg til hjemløse i Aasiaat blev på det andet ordinære kommunalbestyrelsesmøde i Kommune Qeqertalik torsdag 28. marts 2019, vedtaget af alle partier.

Ifølge folkeregisteret i Aasiaat er der i år, 2019 i alt 24 hjemløse borgere i Aasiaat.

Siden arbejdet påbegyndte, er der ved undersøgelse blevet konstateret at der også findes registrerede hjemløse borgere i Qasigiannguit og Kangaatsiaq.

På baggrund af at der gennem tiden er mange, der henvender sig til Borgerservice i Kommune Qeqertalik med henblik på at få hjælp til at få et sted at bo, er der efterhånden blevet flere midlertidige overnatningssteder.

Niels Kristensen og Aqqa Samuelsen fra Inuit Ataqatigiit glæder sig over at, deres forslag er blevet vedtaget. Et hus med fem soveværelser i Aasiaat er blevet taget i brug som herberg til hjemløse for en måned siden.

Borgmester Ane Hansen er godt tilfreds med at hjemløse borgere i Aasiaat, ved oprettelsen af et herberg, nu kan hjælpes af kommunen:

"Jeg er godt tilfreds med og er lettet over at, vi fra vores kommune, i stedet for at være passive på problemet, gør denne indsats. Det er et vigtigt led i hjælpen til borgere, der på baggrund af forskellige problemer er blevet hjemløse, kan hjælpes til at få et almindeligt liv i eget hjem."

Jeg vil gerne opmuntre andre kommuner, som også har borgere med behov af samme art til at følge trop. – Udtaler Borgmester, Ane Hansen.


Kommune Qeqertalik, Tusagassiivik