airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Sagsbehandlere for personer med handicap i Kommune Qeqertalik, Qeqertarsuaq har afholdt kursus for støttepersoner for personer med handicap i Kangaatsiaq.

6. juni 2019

Sagsbehandlerne for personer med handicap Gerda B. Heilmann og Rosa Marie Brandt har med udgangspunkt i deres kompetencer afholdt to dages kursus i uge 21 for ti støttepersoner i Kangaatsiaq.

 

Kurset tog udgangspunkt i og blev afholdt med udgangspunkt i ”problematikker og udfordringer” som støttepersoner for personer med handicap, møder i deres daglige arbejde.

Der afholdtes gruppearbejder, som kursisterne selv har valgt emner til drøftelse i grupperne, som de sidenhen holdt oplæg om og diskuterede i plenum.

 

Kurset har taget udgangspunkt i vejledning om hjælp til personer med vidtgående handicap ”Støttepersonens arbejde”.

Emnet ”Ansvar” blev forelagt og blev derefter drøftet ved brug af cafemetoden.

 

Kurset blev afholdt i både i Qeqertarsuaq og Kangaatsiaq.

 

Kursusdeltagerne, som kunne have usikkerhed omkring mulige handlemåder, som arbejdet med til tider tunge klienter kan medføre, har nu modtaget viden om og fået forståelse for værktøj, som de med de færdigheder, de har i deres daglige arbejde, nu kan handle ud fra.

 

Kursusholdere:

 

Gerda B Heilmann, Sagsbehandler på handicapområdet             

Rosa Marie Brandt, Innarluutilinnut sullissisoq/ataqatigiissaarisoq