airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Navngiver for Kommune Qeqertalik blev højtideligt hilst.

25. juli 2019

Borgmester Ane Hansen hilste højtideligt på navnegiver af Kommune Qeqertalik borgeren fra Ikerasaarsuk Pavia Petersen i kommunekontorets mødesal sammen med personalet i hovedkontoret INUA onsdag den 24. juli.

 

Overgangsudvalget i Qaasuitsoq Syd havde modtaget 72 forslag til navngivningen af kommunen og udvalget besluttede at navngive kommunen med Kommune Qeqertalik den 21.juni 2017 efter kommunedeling af Qaasuitsup Kommunia.

 

Blandt forslagsgivere til kommunevåben af Kommune Qeqertalik blev borgeren fra Niaqornaarsuk Julius Jeremiassen valgt som tegner af våbnet.


Pavia Petersen har under sit møde med Borgmester Ane Hansen afleveret sin dokumentation for sit forslag af navngivning af Kommune Qeqertalik, der har følgende ordlyd:

 

”Der blev i år 2017 offentliggjort navnekonkurrence af den nye kommune og der kunne sendes forslag og jeg besluttede at komme med forslag ved at lade kommunen blive kaldt for Kommune Qeqertalik og grunden til dette forslag var for det første Grønlands største ø, Diskoøen - Qeqertarsuaq - der vil blive sammenlagt sammen med vores kommune. Og det var det første tanke, og det andet tanke var at vores kommende kommune vil have masser af øer, så mange øer, at der vil ligge flere byer og bygder ligger på øer.” – Siger Pavia Petersen.

 

Kommune Qeqertalik har ca. 2.200 øer.