airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Ane Hansen: Det er nødvendigt at udarbejde landsdækkende beredskabsplan for naturbrænde i fælleskab.

15. august 2019

”Under global opvarmning i de senere år bliver der større og større naturbrande som følge af massiv tørke. Dette mærker vi også på det kraftigste i vort land, både i bosteder, dyr- og fangstområder. Det er nu på tide at opfordre landspolitikerne til at danne et samarbejde på landsplan, der strækker sig udover de lokale beredskabsplaner, der allerede er beskyttet af beredskabsfolk. Derved vil der være mulighed for at oprette et beredskabsfolk, der kan slukke tørre og brændende arealer i hele landet, på kort og langsigtet plan.  Vi mangler personer, der har ekspertise viden om brandslukning og materialer til at slukke større arealer i vort land” – siger borgmester Ane Hansen, Kommune Qeqertalik.


Vi har kunnet se at det er blevet nødvendigt for os at sende vor brandfolk fra Kommune Qeqertalik til Qeqqata Kommunia for at hjælpe med at slukke den store brand i arealet mellem Sisimiut og Kangerlussuaq, derfor er de blevet sendt afsted.

"Derfor er det nødvendigt at starte udarbejdelse af en fremtidsplan, der kan opstarte fælleshjælp under lignende situationer på tidligere tidspunkt – vi grønlændere har jo et meget tæt forhold til naturen, der også har relationer til vores kultur, derfor er det blevet nødvendigt at udarbejde et fælles beredskabsplan for at sikre vores brug af naturen."- Siger Borgmester Ane Hansen, Kommune Qeqertalik. 

Tirsdag den 13. august ankommer 38 personer med masser af sluknings materialer fra Danmark til Sisimiut, fordi et stort areal stadigvæk brænder ved førstefjord i Sisimiut og de deltager i brandslukningen.


Foto: Vittus Karlsen, Viceberedskabsinspektør Sisimiut. Qeqqata Kommunia. 14. August 2019 

Beredskabschef i Kommune Qeqertalik David Løvstrøm har følgende indstillinger til borgene på grund af massiv tørke i landjorden: 

      - Udvis forsigtighed under åben ild og rygning.

      - Ildens glød skal altid hældes med vand efter hvert brug af ild i naturen. Forlad først varme sten, når de er blevet afkølet.

      - Al skrald skal medbringes til bostedet og smides som affald i bostedet. Glasflasker, pakker til mad eller flasker til vandpost, der stadigvæk indeholder væske, må ikke forlades i naturen.

 

Kommune Qeqertalik, Kommunikations afdelingen.

Daana R. Geisler