airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Byen Qeqertarsuaq er indbydende og renlig by.

Når man nærmer sig Qeqertarsuaq i slutningen af juni, kan man nyde synet af de smukke fjelde. Hvis man nærmer sig tættere på byen, er der intet højhuse at se. Der er mange farverige huse som er spredt ud over byen. Idet det er sommer er alting grønt, lidt uden for byen kan man se kælvende store isbjerge og hvaler der boltrer sig. Glade og hilsende mennesker kan altid mødes i gaderne.Når man ankommer til Qeqertarsuaq er det uundgåeligt at bemærke og se, at der er tegnet en bykort i ankomststeder i byen som er etableret af Qeqertarsuaq, Kommune Qeqertalik. Samtidig Inoqarfik i Qeqertarsuaq havde lavet pjecer med bykort som viser hvad der sker omkring byen. Pjecen er uddelt til byens virksomheder.


Salgsboder lavet af træ til husflidsarbejder:

De overdækkede salgsboder til husflidsarbejder blev etableret af kommunen efter ønske fra husflidskunstnerne.
I løbet af onsdagen mødte jeg Jørgen Broberg der er i gang med at sælge unikke husflidsarbejder. Jørgen begyndte med at fremstille grønlandske fangstredskaber før 1988, og nu arbejder med forskellige husflidsarbejder.


Qeqertarsuaq er ren og nydelig by.

Et af de første gode ting er at bemærke at der ikke er så meget affald inde i og udenfor byen, og at der slet ikke noget cigaretfiltre i og omkring byen. Der er installeret affaldsbeholdere ude i gaderne med korte mellemrum, og affaldsanordninger til cigaretskodder og filtre.


Der er flere forklaringer for baggrunden for at der ikke så meget affald i byen:

 

  • For det første; så udleverer kommunen affaldsposer som kan afhentes i Sullissivik til indbyggerne, således at de får mulighed for gøre rent.

     

  • For det andet; der er flere indbyggere der er meget glade for at gøre rent og står for den daglige rengøring.

     

  • For det tredje; når sneen er smeltet, så afholder kommunen forårsrengøring sammen befolkningen og virksomheder.

På opslagstavlene ude i byen oplyses der om at storskrald kan lægges ned på vejkanten og kommunens entreprenørafdeling kører rundt omkring i byen og samler dem.

 

Kommune Qeqertalik, Kommunikationsafdelingen:

Daana R. Geisler

Informationer fra Qeqertarsuaq: Ane Sofie Mølgaard. Inoqarfik, Kommune Qeqertalik.