airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester på rundrejse

Borgmester Ane Hansen var på en mindre rundrejse i dagene 28. og 30. august, hvor formålet var, at informere borgerne omkring status på projekter, samt dialog med borgerne.
12. september 2019

Rejsen begyndte i Kangaatsiaq.

hvor skolen, børnehaven og alderdomshjemmet blev besøgt, hvor der var fint dialog med personalet. 


 Legeplads indviet.

Til stor glæde for børnene, blev legepladsen indviet om eftermiddagen. Sara Marie Sethsen, som netop er startet i 1. klasse, klippede sammen med Ane Hansen snoren over og derefter blev legepladsen overdraget til børnene.


" Det er så dejligt at se, at børnene allerede har stor glæde af, og er taknemlige for legepladsen. Generelt er det også en glæde, at se at der sættes fokus på børnene." - Siger Borgmester Ane Hansen.

Om aftenen var der borgermøde, med godt fremmøde. Til mødet informerede Ane Hansen borgerne omkring status på forskellige projekter i byen, hvor især situationen vedrørende skolebyggeri, vej og pontonbroer var på dagsordenen.

Der blev også plads til mere alvorlige samtaleemner. Mødet sluttede af med, at snakke om at kommunikationen indbyrdes borgerne, som tit ender i en negativ tone. Borgerne viste engagement til selv at gøre noget ved denne tendens.


Dagen efter Kangaatsiaq-turen, var det tid til at besøge Iginniarfik og Niaqornaarsuk.

Illu sullivik, aktivitetshuset i Iginniarfik, blev bygget færdigt og taget i brug i 2016, men er aldrig blevet indviet og overdraget til borgerne. Borgmesterens besøg var derfor en god mulighed, for at holde en lille højtidelighed, og indvie og overdrage aktivitetshuset til borgerne. Som alle andre besøg, var der for borgerne også mulighed for at have dialog med borgmesteren.

Dagen sluttede af med et borgermøde i Niaqornaarsuk. Der var godt fremmøde, og samtaleemnerne kredsede mest omkring status på driftsprojekter i byen, og til allersidst fik borgerne mulighed for at have dialog med borgmesteren.

Rejsen vurderes som givtig for alle parter, og der glædes over den gode dialog, der blev udvist på rundrejsen.