airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

En delegation fra Folketinget har været på orienteringsrejse i Kommune Qeqertalik.

Besøget omfattede Qeqertarsuaq, Kitsissuarsuit, Aasiaat og Kangaatsiaq.
20. september 2019

I disse dage er en gruppe folketingsmedlemmer samt følge, på rundrejse i Grønland. Rejsen startede i Ilulissat, Avannaata Kommunea, og skal slutte af i Nuuk.

I Qeqertarsuaq gæsterne besøgte Arktisk station, kirken og Qeqertuaq Museum.

Eleverne i Ole Reimerip Atuarfia i Kitsissuarsuit servere mattak (narvhvalshud), fyldte narhvals tarme med mattak, tørret torsk, tørret narhvals kød, stenbider rogn, mattak salat, rejer med brød, Grønlandsk kage og vand fra ferskvandsis.


I Aasiaat besøgte gæsterne Polar Seafood, GUX Aasiaat, Forsamlingshuset samt kommunen. Under besøget i kommunekontoret blev gæsterne præsenteret for den nye organisationsstruktur i Kommune Qeqertalik.

Rundrejsen i Qeqertalik sluttede af med et brag af en fodboldkamp i Kangaatsiaq, mellem gæsterne og de lokale efter besøg af sygeplejestationen.

Folketingsmedlemmerne sejler derefter videre til Nuuk, med et inspektionsskib.


"Det er dejligt at opleve den store interesse og spørgelyst omkring vore nye kommunestruktur." -  Siger Borgmester Ane Hansen, Kommune Qeqertalik.