airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommunens egen medalje Nersornaat tildeles Enok Sandgreen for 30 års virke som folkevalgt politiker.

27. november 2019
Enok Sandgreen får medalje.

Kommunalbestyrelsen i Kommune Qeqertalik har til deres møde, som er det sidste møde i år, tildelt Enok Sandgreen en medalje for sit 30-årige politiske arbejde og som folkevalgt af Borgmester Ane Hansen.

 

Enok Sandgreen blev første gang valgt den 4. april 1989 i Akunnaaq som medlem af Inuit Ataqatigiit i kommunalbestyrelsen og Bygderådet, i Bygderåd senere som formand for Bygdebestyrelsen 16 år i træk og ved siden af dette virket som udvalgsformand som medlem af Kommunalbestyrelsen.

 

Enok Sandgreens første arbejde fandt sted i starten af 1990-erne, hvor Bygderådet, der var uden ansvarsområder skulle nedlægges og erstattes af de kommende nye Bygdebestyrelser, der netop var vedtaget til en konference i Ilulissat med Bygdebeboere og Naalakkersuisut.

Fra 2005 til 2008 virkede han som Aasiaat Kommunes sidste Borgmester som parti medlem af Siumut. Her deltog han i den krævende og store opgave, dengang var Aasiaat en af byerne, der havde det højeste antal af arbejdsløshed i Grønland. Dengang fik de kommunale ansatte deres løn for sent da Kommunens økonomi var meget anstrengt. For at overkomme dette, kommunalbestyrelse arbejder der på at skabe arbejdspladser hvor der med en masse bestræbelser fik genåbnet fabrikken, der etableres en Pilersuisoq, disse arbejdspladser blev under Enok Sandgreens virke som Borgmester i Aasiaat og ikke flyttet væk. Enok har andre store inflydelse blandt samfundet.

 

VI lykønsker Enok Sandgreen og hans familie fra Kommune Qeqertalik.

 


Enok Sandgreen og Borgmester Ane Hansen.
Enok og hans familie samt borgmesteren.