airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmesterens nytårsreception.

17. februar 2020

Borgmester Ane Hansen

Kommune Qeqertalik´s Borgmester Ane Hansen afholdt en nytårsreception for private virksomheder, ansatte i det offentligt ejede virksomheder, Ngo´er og frivillige i alle bosteder i kommunen 10. januar 2020.

 

Borgmester Ane Hansens nytårsreception handler om turisme, rejser og overnatningssteder.

Borgmesteren bød velkommen og præsenterede kommunen, kommunens struktur, foruden en kort præsentation af den i kommunalbestyrelsesmødet af 26. november 2019 vedtagne strategi:

 

Kommune Qeqertalik vil etablere et erhvervsudviklingsselskab.

Qeqertalik “Business Council” og “Destination Disko Bay” er oprettet. Borgmesteren fremlagde formålet, som er at fremme erhvervslivet og turismen i Kommune Qeqertalik.

 

Air Greenlands marketing-og salgsmanager Katja Vahl fremlagde Air Greeland’s praksis og metoder i deres service. Kvalitetsbevidste turister ønsker at opleve det unikke Grønland, forventer en god service.

Under hendes fremlæggelse omkring hvorledes regionens beboede steder kan markedsføres understregede hun, at turisterne vægter sikkerhed og specielle oplevelser højt. Derfor er det vigtigt at turistattraktionerne synliggøres i Kommune Qeqertalik.

Katja Vahl. Marketing- og Salgsmanager, Air Greenland.

Hvad kan være attraktivt for en turist at se og opleve:

• Fokuser på unikke produkter – tro på dem og udvikle disse kontinuerligt.
• Mindre vægt på at konkurrere – brug energien på aktiviteterne og forbedre de unikke produkter.
• Læring, forskellige sprog og viden om forskellige verdner er det der gør udviklingen af turismen til en succes.

Citat fra Airgreenland’s præsentation med Grønlands Rejsebureaus Administrerende direktør Peter Bastrups gode forslag.

I sit indlæg fremlægger Erik Bjerregaard, tidligere direktør i Hotel Arctic og mangeårigt medlem af bestyrelsen i Visit Greenland om eksisterende forhold og fremgangsmåder i turismen. Med anlæggelsen af Ilulissat lufthavn er det vigtigt at Kommune Qeqertalik kan tilbyde flere turistguider med synligere aktiviteter til turisterne, ved siden af de overnatningstilbud som allerede eksisterer. Historisk har Aasiaat været hval-hovedby og det vil være passende at etablere en stor bygning til hvalmuseum, “Whales of Greenland”, som kan realiseres ved at tiltrække investorer fra hele verden.

 

Indlægget handler desuden om, at de resterende beboede områder kan satse på fisketure, stille og smuk natur for at udvikle velegnede attraktive destinationer. Desuden kan der ved god og styret planlægning skabes øget tilgængelighed for krydstogtskibende kan anløbe Qeqertarsuaq og Aasiaat.

 

Alle indlægsholdere har positivt bemærket, at der findes tydelige tilbud til turisterne i Qeqertarsuaq og Qasigiannguit hos Kommune Qeqertalik.


Erik Bjerregaard, tidligere direktør i Hotel Arctic, medlem af bestyrelsen i Visit Greenland.

Fordele for Kommune Qeqertalik når Ilulissats nye lufthavn er i drift indenfor turismen:

Kommune Qeqertaliks byer og bygder kan blive attraktive steder, der byder på ro, uspoleret natur og kultur samt individuelt orienterede tilbud

Erik Bjerregaard– citat fra indlægget.

Nytårsreception for private virksomheder, ansatte i det offentligt ejede virksomheder, Ngo´er og frivillige i alle bosteder i kommunen blev afholdt via internettet med skype.

 

På denne måde fik deltagerne inspiration og fremme skabelsen af ideer for turismen under Borgmester Ane Hansens nytårsreception.

 

Du kan se talerne og indlæggende her:

 

Indlægget af Air Greenlands marketing-og salgsmanager Katja Vahl: PDF fil

Fremlæggelsen af Erik Bjerregaard:  PDF fil

 

 

 


Erik Bjerregaard, Borgmester Ane Hansen, Katja Vahl.