airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nu bliver der bygget en ny skole i Kangaatsiaq

21. februar 2020
”I mange år har borgerne ønsket sig en ny skole i Kangaatsiaq, og nu bliver det til virkelighed. Der er ingen tvivl om, at den nye skole får stor betydning, i arbejdet hen imod bedre skoleresultater”         

- siger Borgmester i Kommune Qeqertalik, Ane Hansen.

Kommune Qeqertalik skal med glæde meddele at man nu kan påbegynde byggeriet af den kommende skole i Kangaatsiaq.


”Vi er meget glade for, at målet nu bliver en realitet. Jeg er så glad på vegne af børnene, der får en helt ny skole, men jeg er også glad på vegne af lærerne og forældrene. Desuden kommer skolebyggeriet have en positiv indvirkning på beskæftigelsen i Kangaatsiaq, og det er kun positivt.”
- siger formand for udvalget Inoqarfik, Hans Aronsen, IA.

Efter licitation og udbud af Kangaatsiaq’s kommende skole, er det KJ Greenland A/S som har vundet runden, og skal udføre byggeriet af den kommende skole.


"Den kommende skole er 100 % finansieret af kommunen, og bliver den største byggeri i kommunens historie på nuværende tidspunkt. Vi er meget glade for, at vi får denne nye skole, og der er ingen tvivl om, at den får stor betydning, i arbejdet hen imod bedre folkeskoleresultater, men også for byen generelt" -siger Borgmester i Kommune Qeqertalik, Ane Hansen.

Bygningen er tegnet i henhold til den moderne skole og lever op til folkeskolelovgivningen, hvor der er lagt vægt på, at omgivelserne skal være gode for de kommende brugere af skolen.

Arbejdet forventes påbegyndt maj 2020 og forventes afsluttet og overdraget juni 2022.


Formand for udvalget Inoqarfik: Hans Aronsen & Borgmester: Ane Hansen.