airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Krisestab beslutninger vedrørende COVID 19 (Coronavirus) i Kommune Qeqertalik. 

12. marts 2020

Kommune Qeqertalik følger nøje udvikling af COVID-19 (coronavisus). I den anledning har  kommunen besluttet mandag d. 9 marts 2020, at etablere krisestab bestående af: borgmester, direktør, bychefer og beredskabschef

 

Krisestab har ligeledes besluttet følgende for ansatte:

 • Ingen midlertidig tjeneste – og klasserejser uden for Grønland
 • Ingen unødvendig midlertidig tjenesterejse i Grønland (nødvendige tjenesterejser efter konkret vurdering fra krisestab)
 • Ingen ansatte må i arbejdsmæssige medfør deltage i størr arrangementer/aktiviteter med over 100 deltagere (konferencer, kurser, møder m.m.)
 • Ingen midlertidig større arrangementer i Timi Tarnilu indtil krisestab giver grønt lys.

   

             Beslutning skal ses i lyset af, at kommunen har en samfundsvital rolle der berører mange borgere i kommunen, således er det kommunens ansvar at sikre en forsvarlig og sikker drift af ældre- og daginstitutioner, skoler og fritidsinstitutioner, brand og redning m.m.

   

             Kommunen opfordre ligeledes at man skal vise hensyn til de ældre og de svageste. Derfor fraråde kommunen at besøge kommunale døgnsinstitutioner , såsom alderdomshjemmet,  boenheder, skolehjem m.m. hvis man er forkølet eller hvis man er syg. 

   

             Hvis du har været ude på rejse og har mistanke om eller har tegn på symtomerne sygdom i luftvejene med fx. Hoste, åndenød og feber tage kontakt den lokale sygehuset. Tlf. liste: https://nun.gl/

   

   

             Forældre til børn i daginstitutioner og skoler, der måtte have hjemmekarantæne, og hvor børnene ikke har været med ude at rejse, skal kontakte sundhedsvæsenet telefonisk, for at høre om deres børn også skal i hjemmekarantæne, eller om de kan være i daginstitutioner eller skoler.

   

             Krisestab sender løbende opdateringer til pressen og kommunens hjemmeside og facebook, hvis kommunen COVID-19. Desuden  opfordre Kommune Qeqertalik til, at følge instrukser fra Epidemi Kommissionens anbefalinger, herunder forebyggelse af smitte:

  1. Vask dine hænder tit og brug håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begrænse den fysiske kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring – både i hjemme og på arbejdsplads
  5. Hvis du er ældre eller kroniske syg – hold afstand og bed andre tage hensyn.

Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga | Med venlig hilsen

Thomas Holm Jensen

Fungerende kommunaldirektør