airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Oprydning af dump i Ikerasaarsuk

12. august 2020

Som et led i den nye affaldshandlingsplan skal alle dumpe i Grønland ryddes, og alt affaldet skal sendes til forbrænding eller genanvendelse.

Onsdag den 5. august begyndte det længe ventede oprydningsarbejde i Ikerasaarsuk, hvor besætningen på Adolf Jensen i samarbejde med renovationsfolkene i Ikerasaarsuk fik udskibet alt affaldet fra bygden, så der nu er flot og ryddeligt der hvor dumpen lå tidligere.

Det har i mange år været et stort ønske for alle indbyggerne i Ikerasaarsuk at der blev ryddet op på den gamle dump. Nu kan borgerne glæde sig over at der ikke længere skal ligge løst affald midt i bygden.

Det var et meget stort arbejde, og renovationsfolkene i Ikerasaarsuk fortjener stor anerkendelse for deres flotte arbejde. Der var mange hundrede sække der skulle pakkes i Big Bags og lastes på skibet.

Til trods for regn og sne pakkede folkene ufortrødent affald og fik transporteret det den lange vej ned fra fjeldet til havnen.

Alt affaldet er nu væk, og det er således muligt at få etableret den nye affaldshåndtering, hvor alt affald samles sammen og sejles væk fra bygden hver måned, så det ikke længere er nødvendigt at have en dump midt i byen.

Endnu engang skal der lyde en stor tak til renovationsfolkene i Ikerasaarsuk for deres imponerende og flittige indsats i forbindelse med oprydningen.

Inoqarfik, INUA. Kommune Qeqertalik