airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ligkisteforeningen i Aasiaat IFT giver en ligvogn til Kommune Qeqertalik.

12. august 2020

Ved en højtidelighed i kommunens mødesal den 4. august 2020 overdrog ligkisteforeningen officielt en ligkistevogn til transport i forbindelse med begravelser til kommunen.

Ligkisteforengen henvendte sig i december 2019 til kommunen, hvorefter den administrative behandling gik i gang, og ved Kommunalbestyrelsens vedtagelse den 30. april 2020 er det nu kommunen i Aasiaat, som kører driften af ligkistevognen.


”Vi takker på vegne af vores medlemmer, at kommunen har velmodtaget ligkistevognen. På vegne af vores medlemmer er det en smuk gave til befolkningen i Aasiaat, og vi siger tak til vores medlemmer.” Det siger Hansine Storch, formand for IFT, Aasiaat.Kommunalbestyrelsen har i forbindelse med godkendel af driften af ligkistevognen et krav til, at der i samtlige bosteder i kommunen undersøges, hvordan forholdene er i forbindelse med begravelser. Formålet i kommunen vil være, at der er en mere lige arbejdsmetode i forbindelse med begravelser. I forbindelse med at gøre begravelser mere ensartede, skal der laves en økonomisk konsekvensberegning.Ligkisteforeningen i Aasiaat indbyder de restende ligkisteforeningen i kommunen til samarbejde.

Da Sundhedsvæsenet har en central placering i Aasiaat har foreningen iFT Aasiaat i samarbejde med de resterende ligkisteforninger i kommunen i efteråret begyndt på, at der er ligkister klar til brug ved dødsfald i Aasiaat. Derved vil det være lettere at anskaffe ligkister for IFT medlemmer i forbindelse med folk, som dør udenfor deres bosted. Dette har ikke været muligt tidligere.