airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qeqertalik får sine første tårne.

19. august 2020

Borgmester Ane Hansen og Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen har i dag den 19. August 2020 i Nuuk, aftalt i deres møde, at udføre projektet om de første høje huse i Kommune Qeqertalik.

 

Kommune Qeqertalik i samarbejde med Selvstyret, skal der bygges tre høje lejeboliger i Aasiaat.

 

Der er stor boligmangel i Aasiaat. Ifølge boligregistreringerne er det tydeligt, at 2 til 3 rums lejeboliger er de mest eftertragtede blandt boligansøgerne.

 

Det er planen at byggeriet af de tre lejebygninger, med 60 lejligheder hver, påbegyndes næste år i maj måned.

 

Af de 60 lejligheder skal Kommune Qeqertalik Ejendomsselskab A/S varetage finansielt 40 af lejlighederne, og Selvstyret varetager finansielt 20 af lejlighederne.

 

Fordelingsplanen af boligerne er således: 

 

Kommune Qeqertalik:

30 2 rums lejligheder.

10 3 rums lejligheder.

 

Selvstyrets lejligheder:

10 2 rums lejligheder.

10 3 rums lejligheder.

 

Borgmester Ane Hansen og Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen.
“Jeg er meget tilfreds med samarbejdsaftalen med Naalakkersuisoq, og særligt at der nu sker der en byfortætning og byforskønnelse samt fornyelse i Aasiaat.
 Det er en stor glæde, at der skal bygges de første høje bygninger i Aasiaat, det er en kæmpe skridt for vores målsætninger. Forhandlingerne om anlægsarbejdet af lejlighederne med Selvstyret er gået godt er en fornøjelse. På den måde vil ventelisten af boligsøgerne i vores kommune reduceres. Det er også en begejstring at boligsøgende borgere til mindre lejligheder får en bedre mulighed for indflytning. Det er  meget spændende at Aasiaat nu får deres første højhuse, da boligerne opføres i 5 etagers højde.”  - udtaler borgmester Ane Hansen.