airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

NPK- Pædagogernes Landsforenings medlemmer i Aasiaat demonstrerer.

29. september 2020

Mandag den 28. september medlemmer for NPK i Aasiaat gå på gaden for at demonstrere, de gav deres besked til borgmester Ane Hansen, som borgmesteren lovede poster vi beskeden i kommunens hjemmeside og sende beskeden videre til alle partier via mail.

 

Pædagogernes Landsforenings medlemmernes besked:


 

 

 


Hvis man kigger på lønforhold de sidste par år, er pædagogernes løn langt lavere i forhold til
lærernes og socialrådgivernes og sygeplejerskers løn.

Det er ikke retfærdigt under nutidens levevilkår. Derfor er der ingen der ansøger på vores jobopslag. Mest pga den lave indkomst. Og vi uddanner os som pædagoger, da vi vil gå videre med den erhverv vi kan lide at arbejde med.  Men når man så kigger grundigt på grundløn, finder man straks ud af, at uddannede ansatte får mindre løn end fra ufaglærte ansatte, selvom uddannelsen tog 3 ½ år.

Så omfattende er pædagogernes arbejde blevet, at lærernes ansvarsområde er blevet givet til dagsinstitutionerne, som indebærer at børnene skal lære om bogstaver og tal. Og her i Qeqertalik kommune er socialrådgivernes ansvarsområder givet videre til dagsinstitutionerne, som er: akut førstehjælp under pludselig dødsfald. Også under døgninstitutionerne har pædagogerne ansvarsområder der ellers tilhører en sundhedsassistent. Fx., give medicin og sygepasning.

For at pædagogerne skal op i løn, er de nødsaget til at videreuddanne sig som lærere eller socialrådgivere. Eller finde et andet arbejde ved siden af, for at kunne klare sig økonomisk . Og det er ikke sundt for nogen, der har flere ansvarsområder. Der er mange der bliver syge af stress i dag. Én sygedag er allerede kostbar for vores samfund.Under fredagens protestdemonstration, sagde én af partiernes talsmand, at vores løn vil stige med under 400kr, det kan vi abdolut ikke acceptere.
 
Antallet af personale i kommunens dagsinstitutioner
 
§ 20
 
En samlet antal børn  § 11 stk. 2 mindst en personale skal være til stede
 
Dette kan ikke helt opfølges i nogle af dagsinstitutionerne, pga lønforholdene.  Hvor forholdene ikke er optimale efter Landstingsloven.  Uden at hente afgift fra andre steder, hvad vil I gøre for at pædagogernes arbejde tiltrækkende? Hvis I kan bygge lufthavne, kan I også give os en lønforhøjelse der kan mærkes.