airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Retningslinjer gældende for hjælpepakker i den resterende del af 2020.

Pressemeddelelse fra Grønlands Selvstyre. 
5. oktober 2020

Naalakkersuisut offentliggjorde den 14. september 2020 iværksættelsen en ny COVID-19 relateret hjælpepakke til det kystnære fiskeri og forlængelsen af henholdsvis akutpakken og aktivitetspakken til turisterhvervet. De gældende retningslinjer offentliggøres hermed.

Fiskeripakke til det kystnære fiskeri
Fiskeripakken indeholder, at indhandlingssteder i hele landet kan indgå administrationsaftaler med Naalakkersuisut og derved få mulighed for at udbetale tilskud til erhvervsfiskere, der oplever et fald i indhandlingsprisen på minimum 15 pct. inden for en fastlagt referenceperiode.

Der kan udbetales tilskud til erhvervsfiskere, der indhandler isede rejer, krabber og torsk.

Tilskuddets størrelse kan være op til 10 pct. af indhandlingsprisen i referenceperioden.

Forlængelse af akutpakken og aktivitetspakken
Naalakkersuisut har truffet beslutning om at forlænge akutpakken og aktivitetspakken, da disse er målrettet det hårdt COVID-19 ramte turisterhverv.

Forlængelsen akutpakken muliggør, at blandt andet turist- og hotelerhvervet i yderlig tre måneder kan søge om kompensation for tabt omsætning og dækning af faste udgifter.

Forlængelsen af aktivitetspakken indebærer, at hoteller og turistoperatører m.v., der giver COVID-19 rabat på overnatninger eller turistture, kan få COVID-19 rabatten refunderet hos Selvstyret i den resterende del af 2020.

Hjælpepakker med udløb 30. september 2020
Lønkompensationsordningen, den generelle erhvervspakke og mobilitetspakken udløber 30. september 2020. Justerede retningslinjer for lønkompensationsordningen og den generelle erhvervspakke bevirker, at disse to ordninger kan ansøges til og med 30. november 2020 for de to forudgående måneder i forhold til ansøgningstidspunktet.


Læs mere om reglerne for ordningerne her: www.big.gl, hvor de gældende retningslinjer også findes.

For nærmere information henvises til Departementet for Erhverv og Arbejdsmarked, isiin@nanoq.gl.