airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Ane Hansen`s udtalelse om Covid-19 24. oktober 2020.

24. oktober 2020

”Kære borgere i Kommune Kommune Qeqertalik samt medborgere i Aasiaat.

Efter vores ankomst til Aasiaat fandt vi ud af at der er udsendt en nyhed via KNR´s hjemmeside og at denne havde skabt panik og er blevet misforstået. Derfor har jeg indkaldt kommunens beredskabsgruppe snarest og har forhørt os om indholdet af denne nyhed hos Landslægeembedet.

Vi blev orienteret om at der kun er en person, der er blevet smittet med Coronavirus, og dennes kontaktpersoner er blevet undersøgt på grund af forsigtighedsprincippet. Undersøgelserne blev begrundet med at man gerne vil undgå smittespredning eller at man skal igangsætte større forebyggende arbejde. Derfor skal nyheden fra KNR fortolkes sådan: at kontaktpersonerne er blevet undersøgt og at Landslægen orienterede om at de fleste personer, der fik testet er negative, det vil sige at de har det godt.

Såfremt der skulle komme yderligere nyheder i de næstkommende dage, vil vi komme med pressemeddelelser, men jeg skal understrege at der kun er en person, der er blevet smittet, men på grund af forsigtighedsprincippet er denne persons kontaktpersoner blevet undersøgt for eventuel smitte. Denne nyhed har givet tryghed, fordi der er  pt. ikke andre, der er blevet smittet.

Men det er meget nødvendigt at vi skal være meget påpasselig i den tid hvor vi er i forsigtighedsprincippet, det er eksempelvis kutyme at invitere til større kaffemik i weekenden, hvis nogen havde haft fødselsdag.

Det er ønskeligt at mindske disse lejligheder. Jeg vil også opfordre foreninger og andre initiativtager, der normalt arrangerer noget i hallen eller afholder bingo til at tage deres del af ansvaret under forsigtighedsprincippet. Jeg har eksempelvis i dag fundet ud af at sportsforeninger havde stoppet deres planlagte forskellige arrangementer i hallen, jeg er taknemmelig for dette, fordi det giver mig tryghed.

Jeg vil speciel sige, at det er vigtigt at vi alle skal være bedre til at vaske hænder ofte, spritte vor hænder, hoste i albuer og at det er tilladt for folk, der ønsker at have mundbind kan have dem på under deres ophold udenfor eller ophold i butikken, såfremt de finder det betryggende, det vil jeg meget gerne opfordre til de mennesker, der ønsker at være i trygge rammer.

Speciel om sikkerhed, vil vi fra beredskabsgruppen opfordre borgerne til at stoppe al unødvendig besøg på alderdomshjemmet, sygehuset og ældre syge, der bor i byen og alvorlige syge, for ikke at smitte disse grupper.

Pas godt på jer allesammen og ha´god weekend.”


Dansk tekst kommer lidt senere