airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Ane Hansen´s udtalelse til borgerne 22. oktober 2020 

Om. Covid-19
22. oktober 2020

”Kære medborgere i Kommune Qeqertalik, især befolkningen i Aasiaat.

I aftes da vi holdt møde i Nuuk meddelte landslægeembedet os, at vores medborger i Aasiaat er blevet smittet med coronavirus i en re-test, efter at vedkommende er kommet tilbage til byen fra Danmark, også fordi vores kollega er et nært familiemedlem af den smittede, blev vi særskilt kontaktet.

I den forbindelse holdt vi møde med vores krisestab med det samme, også her til morgenmødet fulgte vi meget tæt på begivenhederne og med henblik på nye strategier, besluttede vi at starte ekstra initiativer.

Indtil vi får noget nyt, skal disse anbefalinger være gældende:

    - Almindelige besøg i alderdomshjemmet sløjfes.

    - Vi ønsker at man skal være opmærksom på beredskabet i kommunale virksomheder.

    - Hyppige håndvask.

    - Hoste eller nyse i ærme.

    - Hold afstand på 2 meter i butikkerne, vi kræver at man er opmærksom på det strengeste. Selvfølgelig kræver vi at man  holder afstand og følger restriktionerne i de kommunale institutioner og kontorer.

 

Vi følger med i begivenhederne fra time til time og i øjeblikket afventer vi testsvar fra den nære familiemedlem, med håb om at vedkommende er rask og sund.

Og for at være forkant på værste, besluttede vi at vores delegation skal sættes i karantæne(isolation) indtil vi får nye informationer.

Samtidig kan jeg oplyse at alle familiemedlemmer er sat i karantæne i deres hjem, derfor har man allerede udført alle tiltag og strategier.

Vi følger med i alle begivenheder og skal meddele at vi følger nøje med anbefalinger og instrukser fra Landslægeembedet, samtidig med at vi har på forhånd forhørt os i forbindelse med vores rejse fordi vi finder det vigtigt.

I dette tilfælde kræver vi at man skal være ekstra påpasselig samtidig med at vi har stoppet alle arrangementer i Aasiaat, f.eks. er filmforevisningen i aften aflyst. Disse kan fremvises, når det smittede er blevet raske.

Når der er kommet nye informationer skal vi meddele nye informationer til Jer og vi skal selvfølgelig lade høre fra os, vær påpasselig og jeg har tillid til Jer alle i forbindelse med alle regler og restriktioner følges.

Til sidst skal jeg udmelde, at vi har udtrykt og ønsket overfor epidemikommissionen at der bør strammes op i vores land med ekstra foranstaltninger og restriktioner, idet smittetallet i hele Europa er meget højt i disse dage. Derfor anbefaler vi at man sætter alle familiemedlemmer i karantæner og ikke kun den rejsende, og anbefaler stærkt hurtigere og strengere tiltag og initiativer og dermed opnår man bedre strategi og forebyggelse. Jeg håber at vores krav vil blive fulgt af landslægeembedet.

Med det bedste ønsker for Jer – jeg skal nok komme med noget nyt, hvis der kommer nye informationer.

Tak fordi I lyttede med og i må have det godt.”