airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nu har alle skoleelever i Kommune Qeqertalik Ipads, efter skoleelever fik deres iPads i Kangaatsiaq.

28. oktober 2020

Ledende skoleinspektør/ Fg. INUIT leder i Kangaatsiaq Sussi Adelholm uddelte iPads samme med sin kollegaer. Se flere billeder under artiklen.

Da 82 Mandag skoleelever højtidelig fik uddelt iPads, den 26. oktober 2020 i Kangaatsiaq, holdt 1. Viceborgmester Otto Jeremiassen tale. Skolens leder Sussi Adelholm samt skolens lærere uddelte i to grupper til skoleeleverne.

Ved brug af kommunikationsmiddel deltog borgmester Ane Hansen, 2. viceborgmester Hans Aronsen og skolekoordinator Nivikka Rosing via skype. Det blev en dejlig og udbyttelsesrig dag for alle. Skoledagen endte med at Kangaatsiaq skolens lærere og elever glæder sig til, at bruge iPads til undervisningen.


"Kivitsisa" fælles nationale indsats

Ved udgangspunkt af status af landets skoler i dag, og det formål i at forbedre folkeskolens resultater i hele landet, deltager alle kommuner af den fælles indsats “Kivitsisa”.

“Kivitsisa” samarbejder tæt med Institut for læring og Uddannelsesstyrelsen. Kivitsisas retningslinjer bliver formet i samarbejde med kommunens skoler og bliver formet med udgangspunkt af skolernes udvikling. Det er formålet at bruge iPads i undervisningen udfra Kivitsisas indsats i kommunerne.


Undervisning af elever ved brug af iPads i hele Kommune Qeqertalik er nu en realitet.

Uddelingen af iPads til alle skoleelever i Kommune Qeqertalik er nu gennemført. At elever og lærere skal indføre brug af iPads i undervisningen og udvikle elevers kompetence i iPads, er nu den næste.

I Kommune Qeqertaliks skoler er undervisningsmaterialer til iPads udviklet i samarbejde med medarbedere fra Kivitsisa, iPad mentorer i skolerne, skole koordinatoren, kommunens IT-medarbejdere.  I Aasiaat, Qeqertarsuaq, Qasigiannguit og Kangaatsiaq skoler er der lærere der er mentorer. Undervisningsmaterialer, rådgivning og intruktion ude i stederne, om iPads, udføres af mentorerne.


”Ipad mentorernes rådgivning i Kommune Qeqertalik går godt. De sidste steder der har fået iPads som er Iginniarfik, Attu, Niaqornaarsuk og Ikerasaarsuk, får hjælp fra lærerne/ mentorerne fra Kangaatsiaq.
Mentormedhjælperne holder møde og bliver rådgivet ved hjælp af webinar. Rådgivning ved hjælp af webinar bliver koordineret fra Kivitsisa medarbejdere.” – sådan udtaler Nivikka Rosing, Fagkoordinator for skoleområdet. Kommune Qeqertalik. 

Ved at følge "Kivitsisa"s målsætning ved brug af iPads, forventes det at udvikle elever i fremtiden, som er:

-Eksperimenterende, undersøgende, fremstillende, iværksættende –og kan viderebringe det igennem læring.

Ved brug af iPads kan skoleeleverne få en mere formålsrettet skolegang ved, at undersøge emnerelaterede opgaver – også ved hensigten af undervisningen. På den måde kan soleeleverne støttes i at lære mere, arbejde i grupper i forskellige fag, nyskabelse og iværksættelse. I læringsmålene er der fokus på, at eleverne kan kunne søge og bruge digitale redskaber til at fremlægge. Ved at indføre iPads i undervisningen passer det meget godt med skolelovens Atuarfitsialaks retningslinjer.

Soleeleverne kan bruge deres iPads under undervisningen, med og uden internetforbindelse.


”Jeg glæder mig over, at alle skoleelever i Kommune Qeqertalik har iPads, da der er sket en stor skridt om den nationale indsats med fællesmålet at løfte skolerne. Kommune Qeqertaliks skoleelever brug jeres iPads godt i timerne, lærere brug jeres iPads fornuftigt i jeres undervisning og dem der har skolebørn, følg godt med jeres skolebørns arbejde i deres iPad, og stort tillykke.”   - sådan udtalte borgmester Ane Hansen, i Kommune Qeqertalik. 


”Målet
med Kivitsisa er at forbedre læringsniveauet i folkeskolen. iPads til alle og
forbedret internet kan – hvis det bruges rigtigt – give en en lang række
spændende muligheder i undervisningen.”

Kig på Kivitsisa hjemmesiden med at trykke på linken:

www.kivitsisa.gl

Billeder da skoleelever i Kangaatsiaq fik deres iPads.