airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Partierne Inuit Ataqatigiit, Atassut samt Siumut blev enige om rammerne for budgettet for 2021 i Kommune Qeqertalik.

29. oktober 2020

Da kommunalbestyrelsen i Kommune Qeqertalik holdt møde torsdag den 29. oktober 2020

Partierne Inuit Ataqatigiit, Atassut samt Siumut blev enige om rammerne for budgettet for 2021 i Kommune Qeqertalik.

 


I skærmen: Hans Aronsen, Inuit Ataqatigiit. F.V.: Enok Sandgreen, Siumut. Borgmester Ane Hansen, Inuit Ataqatgiit. Naja Kristensen, Atassut.

Partierne Inuit Ataqatigiit, Atassut samt Siumut blev enige om rammerne for budgettet for 2021 i Kommune Qeqertalik.

 

Kommunalbestyrelsen i Kommune Qeqertalik blev enige om rammerne for budget 2021. Kommunalbestyrelsen findet det vigtigt, at indgåede aftaler vedrørende store anlægsopgaver fortsætter, prioritering af anlægsopgaver angående folkeskolen fortsættes, byggeri af børnehaver, alderdomshjem, byggeri af beskyttede boliger til ældre, byggeri af handicap boenheder samt byggerier af lejeboliger og renovering af eksisterende boliger også fortssættes.

 

Budget 2021 er fordelt således.

 

Driftsudgifterne for 2021 i Kommune Qeqertalik er på 611 mio.- kr., hvoraf 75 mio kr. er til anlægsopgaver, og med forventning af indtægter på 601 mio kr. Man har forventet at indtægterne reduceres på grund af at Inatsisartut har nedsat selskabsskat samt at erhvervslivet forventer blev berørt af  konsekvenserne af coronavirus. Partiernes gruppeformænd i Kommunalbestyrelsen mener, at det kan forsvares at udarbejde et budget med underskud på 10 mio.kr., idet man har opnået en god likviditet på baggrund overkud på de 3 sidste regnskabsår på driftsområdet.

 

Efter den nye organisation er etableret i Kommune Qeqertalik og på baggrund af reorganisering i administrationen betyder at disse initiativer har haft gode konsekvenser, således at man i år regner med en mindre  udgift på 9 mio.kr. i administrationen.

 

Vi fortsætter med allerede vedtagne tiltag og initiativer også fordi vi allesammen ønsker at de områder som skal videreudvikles bliver overdraget af vores efterkommere på en god måde. Således ønsker vi at den gode aftale som vi har indgået på en ansvarlig måde, bliver vel modtaget af den kommende nye kommunalbestyrelse. Vi har hele tiden lagt vægt på borgerne tager medansvar for forbedring af velfærdet og fortsætter og tager ansvar i tæt samarbejde.

 

Alle partier i Kommunalbestyrelsen fortsætter med deres mærkesager med henblik på velfærd, nemlig en rigtig god planlægning af byggerier af boliger, samt at man i de næste 40 år fortsætter med at planlægge etablering af kloakanlæg til spildevand i alle bygder og byer, samt initiativer til nedbringe udeblivelser og optimere indlæringsmål i folkeskolen samt målsætningerne og initiativer for mere velfærd for børn og unge fortsætter.

 

Partiformændene i Kommune Qeqertalik: 

 

 

 

                    Hans Aronsen                                                       Naja Kristensen

                   Inuit Ataqatigiit                                                             Atassut


 

 

                Enok Sandgreen                                                   Borgmester Ane Hansen

                         Siumut                                                                    Inuit Ataqagiit