airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Landslægens brev til borgerne i Aasiaat Den 24. oktober 2020

24. oktober 2020

Til borgerne i Aasiaat

 

Som bekendt er en borger smittet med Covid-19 vendt hjem fra Danmark til Aasiaat. Inden det blev konstateret har vedkommende været sammen med en række forskellige mennesker i byen.

 

Politiet har gennemført grundige undersøgelser og mener at have fundet frem til alle dem, som har haft kontakt til den smittede. De blev bedt om at være i hjemmekarantæne. De fleste af dem er fredag blevet testet for Covid-19 og alle var negative. Vi har på nuværende tidspunkt således ikke kendskab til yderligere smittespredning. Der er dog stadig en vis risiko for, at der kan være sket smittespredning.

 

Det er vigtigt, at alle, men specielt dem, som har fået en henvendelse fra politiet, fortsat er opmærksom på symptomer på Covid-19. Nedenfor ses, hvilke symptomer man kan have hvis man er blevet smittet med Covid-19. Der er flere oplysninger på landslægens hjemmeside, https://nun.gl/. Hvis du har symptomer på Covid-19 må du ikke møde op på sygehuset. Du skal ringe til sygehuset i Aasiaat på tlf. 89 22 11.

 

I de næste uger anbefales alle i Aasiaat at være forsigtige og undgå situationer med risiko for smittespredning. Der kan være nogle i byen, der er smittet. Undgå alle tætte kontakter og giv ikke hånd eller "krammere". Det er ikke tidspunktet at holde fester, sammenkomster, kaffemik eller andre arrangementer, hvor man samles med andre. Sørg for at holde afstand i forretninger og andre steder, hvor I mødes.

 

Hvis alle er forsigtige i de kommende uger vil det være muligt at undgå smittespredning i Aasiaat! Det er derfor vigtigt, at alle støtter op om de sundhedsfaglige råd nævnt ovenfor.

 

Det er aktuelt ikke muligt at aflægge besøg på alderdomshjemmet eller besøge nogen på sygehuset. Vi vil ikke løbe nogen risiko for smittespredning til de ældre.

 

Venlig hilsen

 

Henrik L Hansen

Nunatsinni Nakorsaaneq/Landslæge

Nunatsinni Nakorsaaneqarfik/ Landslægeembedet