airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

De ældres sportsforening Oqilaatsoq og børnene fra børnehaven Kulloq afholdt lige deles forskellige indrætsarrangementer samt gymnastik i Aasiaat Idrætshal.

19. oktober 2020

Idrætsforeningen Oqilaatsoq har også 15 års jubilæum som idrætsforening i dette efterår.

Idrætsforeningens medlemmer er ældre som er fyldt 55 år samt førtidspensionister.

Med start fra 2009 har de ældres idrætsforening og børnene fra børnehaven Kulloq afholdt ugentlige fælles gåture, og ageret som julemænd for børnene og har været sammen med børnene i forskellige arrangementer.

Idrætsforeningen Oqilaatsoq er medlem hos Grønlands Idrætsforbund og er således med i projektet i Verdens mest fysiske aktive land 2030.

Kommune Qeqertalik har også meldt sig ind projektet i Verdens mest fysiske aktive land 2030.

I forbindelse med jubilæet har idrætsforeningen afholdt forskellige konkurrencer med børnene fra børnehaven Kulloq i dagene mandag, tirsdag samt onsdag. Torsdag den 15. oktober 2020 afrundede man festlighederne med gallamiddag, under festlighederne uddelte Borgmester Ane Hansen sammen med Idrætsforeningens formand diplomer og uddelte balloner og reflekser til børnene.


Bent Søholm, formand for idrætsforeningen Oqilaatsoq vurderer således:
” Jeg mener at det har været en god ide at vi har involveret børnene i vores jubilæum, vi har afholdt jubilæumsdagene med hovedvægt at børnene har deltaget. Det er dejligt og glædeligt at vi har udført arrangementer uden at gik over børnene kunnen. Arrangementet har været således en stor succes.
At vi har været sammen med børnene, har givet os en stor fysisk og psykisk samt mental styrke. Også børnene har vist os, at vi ældre har stadigvæk at give noget positivt til samfundet og at vi ældre involverer meget til sammenholdet. Det er glædeligt at vi alle har fået en god oplevelse.”

Kokken havde lavet lækkerier af hellefisk suppe og hakketkød med spaghetti