airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Ane Hansens udtalelse om COVID-19 den 11. november 2020.

11. november 2020

 

” Kære borgere i Kommune Qeqertalik”

I dag meddelte Landslægeembedet til os, at der er konstateret et nyt tilfælde af COVID 19 i Aasiaat efter en re-test på 5. dagen efter ankomst udefra, heldigvis har vedkommende overholdt sin karantæne og ikke har haft kontakt til andre mennesker.

Alligevel minder dette hændelse os igen, at vi stadigvæk skal være meget påpasselige, at vi skal undgå at være i større forsamlinger, skal hoste i ærmene, vaske hænder hyppigt og spritte hænderne inden vi går ud blandt i en større forsamling, samt undgå håndtryk og kram.

I øjeblikket fortsætter udbruddet af coronavirus ude i verden og spreder sig. Derfor er det endnu mere vigtigt at vi passer på os, det minder os om at vi skal være forsigtige og acceptere restriktionerne i dagligdagen, fordi det ser ud som at den smitsomme influenza-epidemien fortsætter endnu i mange måneder ifølge eksperterne. Derfor skal vi stadigvæk være forsigtige; når vi går til indkøb skal vi undgå at komme ind i større forsamling, og følge anvisninger om at holde afstand, samtidig vil jeg opfordre folk som mener at de er i risikogruppen at bruge mundbind for at passe på sig selv.

Jeg har bemærket at taxa-chaufførerne brugte mundbind og endog nogle af dem bar handsker når de skal transportere personer fra lufthavnen, sidste gang vi har haft tilfælde af coronavirus; I skal bare fortsætte som rollemodel for andre, der er stadigvæk et stort krav om at vi skal være forsigtige.

Vi kommer tilbage med en meddelse, når der noget nyt og vi regner med at Landslægeembedet holder os ajour. Vi håber på at den smittede person ikke bliver syg, men bliver hurtig rask igen.”