airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Eleverne i Skolen Gammeqarfik,Aasiaat vandt og blev nr. 2 i Historiedysten i Grønland. 

17. november 2020

To klasser i Gammeqarfik 7.L og 9.K var med til konkurrencen der hedder Historiedysten. Det handlede om Sønderjylland, som har været kamp om grænsen mellem Danmark og Tyskland i 1864-1920. Der kom efterfølgende en multi quiz om det, som blev løst af eleverne i disse to klasser.

Ved efterårsferien fik man at vide, at begge to klasser var nået til finalen, så fik de to klasser rigtig travlt.

Man lavede manuskript og filme ved at bruge vores gode materialer iPads, undertiden fik 7.L gode støtte fra deres forældre, begge klassers flotte værk blev afleveret til tiden.

Vi i Gammeqarfik var glad og støttede begge klasser samt ventede på resultater – vi var jo meget glad da begge klasser nåede finalen.

Torsdag den 29. Oktober 2020 fik vi at vide 9.K vandt og 7.L blev nr. 2. Vi jublede alle sammen.

9.K vindere fik rejse billetter til Danmark.

Projektet i det hele taget gik rigtig godt – der var sammenhold under konkurrencen som blev taget til os. I håbet om at der vil være deltagelse fra Gammeqarfik i fremtiden.

 

Skolen Gammeqarfik.

9.K vindere I historiedyst i Grønland har dele rolle, hvem der skal være kongelig m.m og klædt sig som dengang, lave baggrunde, holdte tale med at bruge tale fra 1864-1920-ne.

9.K. Kongen var så glad at han tager pige op til sin hest ved æresport.
Foto: Rina Reimer Madsen. 

7. L som blev nr. 2 i historiedysten i samarbejde med forældre havde lave omgivelse som 1864-1920-ne i Sønderjylland, skaffe tøj, kage, ting som skal ligge på borde, medaljer og dække Sønderjysk kaffebord.