airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Thomas Petersen fejrer 20 år som folkevalgt.

27. november 2020

Borgmester Ane Hansen og kommunalbestyrelsesmedlem Thomas Petersen.

 

 

 

Under Kommune Qeqertaliks sidste fysisk kommunalbestyrelsesmøde i år, blev Thomas Petersen fra Niaqornaarsuk, fejret for sin virke som folkevalgt politiker i 20 år.

Thomas Petersen begyndte at deltage i åbne bygderådsmøder i 1979. Han blev valgt som formand for bygderådet i 1997, hvor han deltog i møder som medlem af rådet. I år 2000 blev han valgt ind i bygderådet, som medlem af Siumut partiet, i nogle år som bygderådsformand, som han har været de sidste 20 år inklusivt i år som folkevalgt bygdebestyrelse. Han har arbejdet for Kangaatsiaq Kommune, Qaasuitsoq Kommune og Kommune Qeqertalik som bygdbestyrelsesformand. Dengang i Kangaatsiap Kommune i 1993 har han støt deltaget i alle møder som bygderådsmedlem som første repræsentant. Han var kommunalbestyrelsesmedlem i 2005-2008. I 2017 blev han valgt ind i kommunalbestyrelsen i Kommune Qeqertalik, med Inuit Ataqatigiit som baggrund, og blev medlem af overgangsudvalget.

Siden 1979  da folk med nye og tydelige politiske meninger og rammer begyndte at tage til Niaqornaarsuk og støttede ham i at tage skridtet som politiker, og med stor opbakning fra hans forældre, søskende, kone og børns støtte arbejder Thomas stadigvæk med politik i dag.

Thomas Petersen kommunalbestyrelsesmedlem og Bygdebestyrelsesmedlem.

”Jeg har fået mange bekendtskaber fra min arbejde som politiker, der er mange udfordringer i løbet af året, vi kan også blive udsat for stærke ord, selvom der er udfordringer som disse er der også mange gode ting man kommer til at opleve i løbet af årene. 20 år går meget stærkt, man fokuserer meget på udviklingen man har deltaget i når man kigger tilbage, åbne diskussioner, når der er behov for det har jeg også leveret mange opråb til det rette vedkommende. Da jeg blev medlem af Siumut ungdom i Niaqornaarsuk i mine unge dage havde den afdøde Edvard Petersen støttet, rådgivet og opmuntret mig indtil hans død, da jeg har er meget taknemlig overfor ham, er han meget i mine tanker disse dage. Jeg er meget taknemlig for min kone Sara, da hun har støttet mig og har været ved min side.”- sagde Thomas Petersen.

Billeder: bordtennis spillere og fodboldhold som han træner.

Thomas Petersen arbejder ikke kun med politik, sammen med sin kone Sara Petersen har han arbejdet med foreninger i Niaqornaarsuk, han har nemlig været formand og træner for bordtennisklubben NBK-88 i flere år. Bordtennisklubben fra Niaqornaarsuk har opnået rigtig meget, de har medlemskab i landsholdet og har opnået mange flotte nationale anderkendelse. Thomas og Sara aamma deltager og arrangerer i flere arrangementer i Niaqornaarsuk.

Thomas Petersen og hans kone Sara Petersen.

“Dengang jeg var ung arbejdede man med foreninger uden at tænke på honorar, men at tænke på sammenholdet i samfundet skal styrkes, ved at have et godt liv, ved at inddrage borgerne i aktiviteter, mærkedage, årets sidste arrangementer med dans, rigtig hyggelige aftenarrangementer i løbet af året har der været mange af. Det er ærgeligt mange af arrangørerne ikke viderefører den tradition, det er nemlig vigtigt at borgerne skal selv gøre noget for at holde sammenholdet og holde aktiviteterne i samfundet.”- sagde Thomas petersen.
Thomas og hans familie sætter meget pris på naturen.“Vi får styrke fra naturen, vi henter energi fra naturen, vi bruger naturens gode ressourcer selvfølgelig med omtanke, vi bruger og skal bruge så længe vi kan.”

Thomas Petersen har i disse år sat pris på et trygt hjem.

“Jeg synes det er vigtigt at et hjem skal være trygt, børnene skal kunne komme til et hjem i orden, hyggeligt , og trygt hjem, og spise ordentligt, ikke et hjem hvor der drikkes indtil den lyse morgen. Et sundt liv har aldrig været så vigtigt som i dag, hvis børenene skal have en lys fremtid burde der være flere trygge hjem her i landet, hvis et sundt samfund og vores efterkommere skal have et godt liv, skal de kunne komme til en varm og trygt hjem."- Sagde Thomas Petersen.

Under fejring af Thomas Petersen deltog hans søskende og hans børn.
Vi lykønsker Thomas Petersen og hans familie fra Kommune Qeqertalik.

Borgmester Ane Hansen.

2. Viceborgmester Hans Aronsen holdt lykønske tale

Borgmester Ane Hansen og Thomas Petersen og hans børn og søster.