airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Ane Hansen`s udtalelse om Covid-19 den 23. december 2020

23. december 2020

 

Kære borgerne i Aasiaat og borgerne i Kommune Qeqertalik

Vi oplever alle en anderledes tid op mod jul, på grund af den yderst smitsomme Coronavirus pandemi og vores land er berørt, for kort tid siden blev jeg informeret af landslægeembedet at der blandt indrejsende er 2 smittetilfælde i Aasiaat, som blev opdaget under 5. dagstest. De er nu i isolation.

Ifølge landslægen overholdt de to juleferie gæster alle karantænebestemmelser, de har ikke være i kontakt med andre, og blev opdaget ved 5. dages re test efter ankomst. Der forventes derfor ikke en yderligere smittespredning.

Dog vil jeg opfordre alle i at være ekstra påpasselige for sikkerheds skyld. Jeg vil også opfordre til, selvom julesammenkomsterne med familie og venner er dejlige, at der så vidt muligt undlades at være i store forsamlinger, og især ønsker jeg, at indrejsende fra udlandet på juleferie, begrænser kontakten til store forsamlinger, uanset at man er symptomfri i 14 dage. Derfor opfordrer jeg kraftigt at begrænse deltagelse i store forsamlinger, selvom gensynet med familie og venner ellers er dejligt, så vi kommer godt over smittefaren. Og følg anbefalingerne om ofte at vaske hænder, spritte hænder og hoste i armen og undgå at spytte.

Dette er vores vilkår i disse dage, vi deltager alle sammen i at undgå spredningen af virus, og følg myndighedernes anbefalinger og jeg ønsker jer alle en glædelig jul og jeg ønsker at de smittede med Corona virus kommer sig hurtigt. Glædelig jul alle sammen.

Borgmester Ane Hansen

Kommune Qeqertalik.