airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Redningsberedskabet advarer: Test din røgalarm

Redningsberedskabet advarer nu borgerne i Kommune Qeqertalik om at tjekke deres røgalarmer nu hvor vi går ind i julemåneden.
Den kan nemlig redde liv
2. december 2020

 

Julen er lige om hjørnet, og med den kommer levende lys, borddekorationer og julehygge.

Særligt de levende lys i kombination med dekorationer kan gøre julen til en kedelig omgang, hvis ikke man har styr på sin brandalarm.

Derfor anbefaler Redningsberedskabet borgerne til at teste deres brandalarm inden de tænder for julelysene. 1. december er den fælles nordiske røgalarmdag, fremgår det af en pressemeddelelse udsendt af Beredskabsstyrelsen.

Virker røgalarmen ikke, kan det nemlig være utroligt svært at opdage branden, før det er for sent.

- Røgalarmer kan være med til at redde liv. Men kun hvis man løbende sikrer, at de virker. 1. december er en god anledning til lige at tjekke op på, om der mangler et nyt batteri, eller det er tid til en udskiftning. En røgalarm er en lille størrelse med en banal teknologi. Alligevel er den hvert år med til at redde mennesker fra at indebrænde. Vi ved aldrig, hvor brand opstår næste gang. Derfor en opfordring til at teste Jeres røgalarm med håb om, at alle får en rigtig Glædelig Jul og Nytår.

David Løvstrøm
Beredskabschef/Firechief
Kommune Qeqertalik.