airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Ane Hansen`s udtalelse om Covid-19 den 5. januar 2021

5. januar 2021

 

 

”Kære medborgere i Kommune Qeqertalik.

Først godt nytår til jer, jeg vil lige orientere om Corona Virus. Embedslægen har i går meddelt at en person blandt de personer som kommer fra Danmark for at arbejde i sundhedsvæsnet har fået symptomer på Corona Virus straks efter sin ankomst. Derfor er der endnu en person, der er blevet smittet med virusset og Landslægeembedet meddelte også at risikoen for smitte er lav, da den pågældende ikke har været i kontakt med andre mennesker, og de personer, der har hentet vedkommende er også blevet sat i karantæne for sikkerhed skyld. 

På grund af sikkerhedsmæssige foranstaltninger har vi fra kommunens side besluttet os for at udsætte denne uges arrangementer her i Aasiaat. Arrangementer er f.eks. morgendagens udpegning af årets sportsmand/-kvinde samt nytårskur for foreninger og virksomheder, der skulle have været afholdt i løbet af denne weekend. Disse arrangementer er midlertidig blevet udsat med en uge. Vi vil lige sikre os om, der er samfundsmitte eller ej. 

Vi vil indstille at der sættes midlertidig stop for besøg hos ældre personer og alderdomshjemmet, samtidig er det et stort ønske at vi alle skal overholde henvisninger fra Landslægeembedet, der indeholder afstandskrav under butikskøb, vaske hænder ofte, spritte hænder samt hoste i albuer. Det henvises også at bruge mundbind for de personer, der har angst for at være i større samlinger eller har ønske om at være på den sikre side af sikkerhedsmæssige årsager. 

Vi vil komme med yderligere oplysninger i næste uge, ha´ det godt allesammen.”