airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommune Qeqertalik har siden nytår fået besøg af fire medlemmer af Naalakkersuisut

19. januar 2021

Fra 4.januar og et par dage frem havde Kommune Qeqertalik fået besøg af fire medlemmer af Naalakkersuisut. Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug Jens Immanuelsen besøgte os den 4.januar, Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender og energiområdet Steen Lynge 5.januar, Naalakkersuisoq for erhverv og mineralske råstoffer Jens-Frederik Nielsen 11.januar samt Naalakkersuisoq for arbejdsmarked, forskning og miljø Jess Svane besøgte os 12.januar.

Vi benyttede besøget af Naalakkersuisut til at, drøfte de muligheder efter at den verdensomspændende Coronavirusudbrud har ramt, og sat stopper for danskernes produktion af minkpels, der resulterer i stigende efterspørgsel på sælskind.

Vi vil fra Kommune Qeqertalik være med at til at bane vej for modtagestationerne for sælskind ophøjer kvalitetssikring med hensyn til at behandle de modtagne sælskind.

Derfor er vi interesserede i at bane vej for at lave nødvendige forbedringer, herunder anskaffelse af maskinel udstyr til skindskrabning af sælskind til modtagerstationer samtidig rakte vi hånden ud til Naalakkersuisut for at komme over lovgivningsmæssige forhindringer på transport-, energi- og miljøområdet. Vi ønsker at samarbejde om at give gode vilkår og rentabel vilkår for de private virksomheder, der ønsker at udøve kvalitetsbehandling af sælskind af de private virksomheder, siger borgmester Ane Hansen.

Derudover overdrog vi vore ønsker til Naalakkersuisut om at forbedre de forhindringer på transport- og befordringsområdet, for at kunne videreudvikle erhvervs-og turistområdet.

”Jeg er glad for at Naalakkersuisut har udvist interesse og har orienteret sig om vores nye organisationsplan i Kommune Qeqertalik. Vi har bemærket at resten af landet også er interesseret i vores organisationsplan og vi er åben for at sprede denne” siger borgmester Ane Hansen.

Vore næste opgave er at viderebringer vore ønske om at få rettet på de lovgivningsmæssige forhindringer, slutter borgmester Ane Hansen.