airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nye Kommunalbestyrelsesmedlemmer i Kommune Qeqertalik.

22. april 2021

Sekretariatet har endnu ikke talt samtlige stemmer til kommunalbestyrelsen i Kommune Qeqertalik, fordi sekretariatet endnu ikke har modtaget stemmer fra enkelte bosteder. Men nye medlemmer i kommunalbestyrelsen i Kommune Qeqertalik kan ses i nedenstående tekst.

Personen, der har fået flest stemmer Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit, har fået 442 stemmer. Peter Olsen fra Aasiaat har besluttet sig for at tage orlov for at kunne arbejde i Inatsisartut. Derfor vil den første stedfortræder for Inuit Ataqatigiit Bia. A Broberg fra Qeqertarsuaq blive medlem i kommunalbestyrelsen, indtil Peter Olsen vender tilbage som medlem i kommunalbestyrelsen.

Ane Hansen, Inuit Ataqatigiit, der fik 387 stemmer, har overtaget forhandlinger efter at have modtaget Peter Olsens ansøgning om orlov fra kommunalbestyrelsen.

Inuit Ataqatigiit der som parti har fået flest stemmer i Kommune Qeqertalik fik ni kandidater, mens Siumut fik fire, Demokraatit en, Atassut en.

I den første melding om valgresultater havde Otto Jeremiassen fra Kangaatsiaq og Nikkulaat Jeremiassen fra Niaqornaarsuk fået 81 stemmer hver, derfor trak valgbestyrelsen lod om hvem, der skal være medlem i kommunalbestyrelsen og det blev Otto Jeremiassen. Sekretariatet INUA fik tilsendt valgmaterialer fra de enkelte bosteder efter valget og begyndte at fintælle stemmerne og det viste sig at et enkelt valgsted havde sat to stemmer som ugyldige, fordi der var sat to krydser på dem; et til partiet og et til kandidaten. I henhold til Inatsisartutlov nr. 27 af 28.november 2016 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer § 40, stk. 3 en stemme anses for afgivet for en kandidat, enten når vælgeren har sat kryds ud for kandidatens navn eller ud for både kandidaten og partilisten for det parti, kandidaten er opstillet for. De to stemmer, der er blevet anset for at være ugyldige har givet stemme til Siumut og Nikkulaat Jeremiassen og Atassut og Arnánguak Jeremiassen, derfor har Nikkulaat Jeremiassen, Siumut fået 82 stemmer og ikke 81 stemmer i henhold til ovenstående lovgrundlag og Arnánguak Jerimiassen, Atassut har fået 57 stemmer i stedet for 56 stemmer. Derfor blev lodtrækning blandt fire kandidater fra Siumut til kommunalbestyrelsen, der blev foretaget i valgbestyrelsen ikke længere gyldig, da Nikkulaat Jeremiassen, Siumut har fået flere stemmer og dermed vil han blive medlem af kommunalbestyrelsen.

Efter fintælling af stemmer i sekretariatet, vil de korrekte tal blive meldt ud.

På grund af den nuværende fintælling vil følgende blive medlem i kommunalbestyrelsen i Kommune Qeqertalik:

Inuit Ataqatigiit

Stemmer:

 

 

Ane Hansen, Aasiaat

387

Kristian Jeremiassen, Qasigiannguit

198

Klaus Lundblad, Qasigiannguit

144

Hans Aronsen, Kangaatsiaq

90

Karl Thue Nathanielsen, Qeqertarsuaq

68

Niels Kristensen, Aasiaat

65

Mariane S. Larsen, Aasiaat

55

Frantz Lundblad, Aasiaat

54

Bia A. Broberg, Qeqertarsuaq

50

 

Siumut

Stemmer:

 

 

Aqqa Samuelsen, Qasigiannguit

155

Ole I. Frederiksen, Attu

115

Enok Sandgreen, Aasiaat

113

Nikkulaat Jeremiassen, Niaqornaarsuk

82

 

Demokraterne.

Stemmer:

 

 

Simigaq Heilmann, Qeqertarsuaq

223

 

Atassut

Stemmer:

 

 

Naja Kristensen, Aasiaat

129

 


Den nye kommunalbestyrelse i Kommune Qeqertalik skal have konstituerende møde mandag den 3. Maj 2021 klokken tretten i Aasiaat forsamlingshus. Den første opgave for den nye kommunalbestyrelsen under konstituerende møde vil blive at stemme hvem der skal være borgmester blandt medlemmerne. Derefter vil viceborgmestrene blive valgt.

De nye medlemmer i kommunalbestyrelsen vil komme i kursus i forretningsordner og lignende efter deres konstituerende møde i dagene 4. og 5. Maj 2021.


 

Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga | Venlig hilsen

Kommune Qeqertalik.