airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nationaldag i Kommune Qeqertalik

28. juni 2021

Uddeling af kulturpriser i Kangaatsiaq, Qeqertarsuaq og Aasiaat i Nationaldagen.

 

I Nationaldagen blev der som sædvanligt foretaget flaghejsning om morgenen i alle byer og bygder, der var fælles kirkegang, sælkonkurrence og i nogle steder var der bagedyst, og folk var ude i naturen.

Billede, den første som fangede en sæl i Iginniarfik Pilutaq Frederiksen:

Vinderen af sælkonkurrencen er Pilutaq Frederiksen, og billeder fra turen til naturen.

 

Her i år, holdte Borgmester Ane Hansen sin Nationaldag i Qasigiannguit.

 

Kulturprisen i Kangaatsiaq blev tildelt til Otto Jeremiassen.

Otto har siden sine teenager år spillet og interesseret sig for fodbold og har gjort det i mange år, derudover han har selv været spiller og har været træner.

Otto har arbejdet for at realisere et træningsophold, for sine unge jævnaldrende, i Danmark og har arbejdet hårdt for pengeindsamling og da dette lykkedes rejste han og de andre unge for at deltage i en turnering og fik oplevelser de aldrig vil glemme. Han har siden Kangaatsiaq var en selvstændig kommune, arbejdet for at afholde fodboldturneringer mellem fodboldforeninger fra bygder og Kangaatsiaq i samarbejde med folk fra forskellige foreninger.

Otto er blevet fodboldtræner, fra børn til voksne, selvom han selv ikke længere er aktiv spiller, og er indtil nu i dag træner for seniorherrerne i fodbold.

Under afholdelsen af juniorernes GM i 1999 blev hans hold nr. 2, og i 2000 blev de mestre. Og i løbet af 2010´erne blev de nr. 2.

Ved slutningen af 1999, havde han trænet sine spillere i forsamlingshuset og i den lille landingsbane for fly.

Otto har i mange år været fodboldtræner uden at tanke om at få løn, og stadigvæk gør det indtil nu i dag. I dag er han fodboldtræner for børn og oldboys i Kangaatsiaq, og arrangerer turneringer i Kangaatsiaq og afholder Jutta Cup Kangaatsiaq i samarbejde med sin søns privatvirksomhed som sponsor, og turneringen afholdes hvert år. Derved har han stor indflydelse i fodboldkulturen i Kangaatsiaq og bygderne, og er træner både i indendørs og udendørs fodbold.

 

Kulturprisen i Qeqertarsuaq blev tildelt til Ane Marie Olrik.

Ordlyden til kulturprisen lyder således:

“Ane Marie, du er den borger der har i mange år arbejdet for, at vores by er værdig at bo i.

Du arbejder altid, hele året rundt, at holde vores by rent, og hvis man beregner dette, vil man finde ud af at det drejer sig om mange dage og timer.

Borgerne er bekendt med, at du altid har en pose med når du er på vej til arbejdet, går hjem fra arbejdet og i fritiden, og derved er du en rollemodel for mange borgere, som er meget bemærkelsesværdigt.

Og både de ansatte i de offentlige og private borgere, er meget taknemmelige for dette arbejde.

På baggrund af disse forhold, vil Kommune Qeqertalik, Qeqertarsuaq tildele dig kulturprisen i 2021 til dig.”

 

Kulturprisen i Aasiaat blev tildelt til Hanne Kristiansen.

 

Hanne har stor indflydelse til kulturen i Aasiaat. Hun arbejder hele tiden til at forbedre helbredet til borgerne i Aasiaat og laver arrangementer. Eksempelvis har hun været med til at etablere, hold maj sundt, og har ageret som leder til det arrangement, hvor mange borgere har deltaget, hun har fremlagt i klare vendinger, målsætningen for hold maj sundt, og borgerne plejer at henvende sig til hende til at få rådgivning året rundt, når de selv vil afholde et arrangementer hvor folk skal bruge deres kroppe mere aktivt. Derved har hun været med til man holde sundhedsvæsenets udgifter nede eller været med til at lade disse midler blive brugt til behandlingskrævende sygdomme.

Hanne er privaterhvervsdrivende, og man mærker altid at hun lader sin privatbutik til at være sponsor for sportsforeninger og giver altid en mulighed til det.

Hanne´s mor, modtog kulturprisen i Aasiaat på vegne af hende.

 

Billeder, vinderen af sælkonkurrencen i Aasiaat og vinderne i bagedysten.