airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Lærere fra Kommune Qeqertalik deltog under seminar i Kangerlussuaq, der blev arrangeret af Nakuusa.

24. september 2021

Der deltog lærere fra samtlige byer i Kommune Qeqertalik i seminaret, der blev afviklet af Nakuusa i dagene 8-9 september 2021 i Kangerlussuaq. Fagkoordinator for skoleområdet i Kommune Qeqertalik deltog også under seminaret.

foto: NAKUUSA

billeder fra seminar: Nivikka Rosing.Nakuusa´s afholdelse af kursus for lærere og andre instanser, der har relationer til undervisning, i Kangerlussuaq har til mål at give lærere større indsigt i aftalen med FN´s børnekonvention. Derved vil lærerne blive opfordret til at implementere børns rettigheder, meningsdannelser og ret til at give udtryk i forbindelse med deres undervisning af elever efter at have fået undervisningsmaterialer om disse. Undervisningsmaterialer med ensartede aktiviteter blev fremlagt i uge 39 for samtlige folkeskoler i hele landet og lærere fra hele landet oprettede kontakter mellem hinanden.


Undervisning med ensartede aktiviteter for samtlige folkeskole i landet blev afviklet for første gang. 

Departementet for uddannelse og UNICEF har i samarbejde to Verdensmål:

Delmål for Verdensmål 13: “Klimaindsats”

Og

Delmål for Verdensmål 29: Uddannelsens formål.

De har på baggrund af disse udarbejdet undervisningsmaterialer for elever i 8-10 klasser i hele landet. Der vil blive undervist ensartet i hele Grønland for allerførste gang på baggrund af de to delmål for verdensmål, med overskriften i uge 39: “Silasisa iliuuseqarlutalu”. ( lad os blive fornuftige og handle) Derved vil eleverne få indsigt i klimaændringer og få forståelse for at det er blevet nødvendigt at handle på grund af massive klimaforandringer.

 Fagkoordinator for skoleområdet i Kommune Qeqertalik, der er ansat i INUA, Nivikka Rosing er glad for at elever i 8-10 klasser vil blive undervist ensartet i næste uge over hele landet, og opfordrer forældrene/ansvarlige for at være nysgerrige:

“Vi har fra Kommune Qeqertalik deltaget for at kunne fastholde ren miljø i verden, for at sikre elevernes ret til at danne mening om miljøet i fremtiden samt for at give børns ret til at deltage i ændringer ved at handle. Snak med eleverne i jeres hjem om bæredygtighed og forurening i verden og snak om hvad I kan mindske ift jeres forbrug for at deltage i formindskelsen af forureningen." - Sagde Fagkoordinator for folkeskoleområdet i INUA. NIvikka Rosing.

Kommune Qeqertalik.

Nivikka Rosing. Fagkoordinator for skoleområdet i Kommune Qeqertalik.