airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommune Qeqertalik ser med bekymring på Artic Umiaq Lines beslutning om ikke at anløbe Qeqertarsuaq med Sarfaq Ittuk i højsæsonen.

5. oktober 2021

Turismen i Qeqertarsuaq har udviklet sig til en succes. Flere og flere turister kommer til byen og oplever Disko øens unikke natur. Turen med Arctic Umiaq Line giver gæsterne en unik måde at begynde deres besøg på Disko øen.

Det er derfor uforståeligt, at Arctic Umiaq Line har besluttet ikke at anløbe Qeqertarsuaq i højsæsonen, særligt når begrundelsen er, at anløbene har været for stor en succes.

Borgmester Ane Hansen


Det er fortsat vigtigt at prioritere Sarfaq Ittuk anløb til Qeqertarsuaq i højsænonen. Vi skal sikre udvikling af turismen i hele regionen. Arctic Umiaq Lines beslutning om ikke at besejle Qeqertarsuaq i højsæsonen understøtter ikke den fortsatte udvikling af turismen i Qeqertarsuaq.

Kommunen har forståelse for, at udskiftningen af mange passagerer i Qeqertarsuaq betyder ekstra arbejde for medarbejderne. Et stigende antal passagerer burde være positivt for virksomheden og kunne måske være med til at gøre selskabet mindre afhængig af tilskud fra det offentlige.

Jeg  ønsker derfor en dialog med selskabet og ejeren Naalakkersuisut om den fortsatte besejling af Qeqertarsuaq i højsæsonen.


Med venlig hilsen

Ane Hansen
Borgmester
Kommune Qeqertalik