airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Første sprængning til boligbyggeri i Svendborgvej i Aasiaat.

8. oktober 2021

For at kickstarte byggeri af tre tårne, med 60 lejligheder i Svendborgvej i Aasiaat blev den første sprængning udført d. 7. oktober 2021.

 

 

Billedillustrator af kommende tårne i Aasiaat

Byggeriet bliver gennemført i samarbejde mellem Kommune Qeqertalik Ejendomsselskab A/S og Selvstyret, hvor kommunen opfører 40 lejligheder, og Selvstyret opfører 20 lejligheder.

Borgmester Ane Hansen trykkede på knappen til den første sprængning.

”I dag starter moderne historie her i Kommune Qeqertalik, byggeri af første høje tårne i Nordgrønland bygget som lejligheder til borgere igangsættes, det er en overgang til moderne byggeri og disse høje tårne er de første af slagsen, moderne byggerier der giver bedre velvære og er beboelsesvenlig med udstyr der følger med i nutiden, og vi fejrer at der nu skal bygges i høj grad manglende boliger.” –sådan sagde Borgmester Ane Hansen.

Naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling Naaja H. Nathanielsen var forhindret i at deltage til ceremonien, grundet Inatsisartuts efterårssamling. Naalakkersuisoq Naaja Nathanielsen udtaler om boligbyggeriets opstart:

”Det er et spændende byggeri, som ikke alene vil bidrage til at imødekomme byens boligbehov, men bidrager stort til byforskønnelse og byfornyelse – for ikke at nævne lokal beskæftigelse. Naalakkersuisut har haft og har altid stor fokus på godt samarbejde med kommunerne, som dette projekt vidner om. Igangsætningen af byggeriet viser at sammen kan vi løfte vores fælles mål og sammen kan vi udvikle vores samfund. Jeg ønsker hermed jer alle tillykke med denne festdag, og med ønske om at I bliver glade for de kommende bygninger.”

Selvstyrets værdier for bæredygtigt boligbyggeri er delt op i tre:

  • Social bæredygtighed
  • ·Økonomisk bæredygtighed
  • Miljømæssig bæredygtighed 

Projektet har fokus på bæredygtigt og vedligeholdelsesfrit byggeri i betonelementer, uorganisk klimaskærm, og hvor der lægges vægt på byggeriets totaløkonomi, samt sundt indeklima. 

De tre bygninger opføres ved Svendborgip Aqq. med tilhørende P-pladser og adgangsveje. Projekteringen sker som videreførelse og udvikling af ”QARSOQ 234X” til type ”QARSOQ 234Y”, hvor bygningerne opføres i 5 etager foruden stueetage med depot og teknik, samt tag rum indeholdende ventilationsrum, og en altan til hver lejlighed. Konfigurationen af bygninger som følgende:

Bygning 1, 20 stk. 2-rums boliger.

Bygning 2, 10 stk. 2-rums boliger + 10 stk. 3-rums boliger.

Bygning 3, 10 stk. 2-rums boliger + 10 stk. 3-rums boliger.

 

Det er entreprenør- og minørfirmaet KJ Greenland A/S der skal gennemføre byggeriet af de tre tårne. Ejer af KJ Grenland A/S, Jens Jensen, er glad for, at byggeri går igang.

 

Der forventes at de tre tårne ibrugtages løbende fra ultimo 2023 og er færdig bygget ultimo 2024.

Kommune Qeqertalik
Selvstyret

 

Billeder:

Billedillustrator af kommende tårne i Aasiaat