airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Tilbygning af alderdomshjemmet

Tirsdag d. 15. marts den nye afdeling af alderdomshjemmet er der indvielseshøjtidelighed.
16. marts 2022

Aviak’ Lange Nielsen holdt velkomsttalen i indvielsen. Hun nævnte bl.a. at der ikke er så mange gæster på grund af corona.

Gæsterne er: Borgmester Ane Hansen Kommune Qeqertalik, tømrerfirmaet Aasiaat VVS ApS (Ove Hansen og Allan R. Andersen), formanden for udvalget INUIT Niels Kristensen, Marianne S. Larsen (næstformand i udvalget) Frantz Lundblad (1. viceborgmester, medlem af udvalget INUIT), medarbejdere i alderdomshjemmet og beboerne, Nivi Strunz (kommunaldirektør), Pauline L. Abelsen (Kommunikationsmedarbejder i Kommune Qeqertalik), Arne Reimer (Bychef), Denis Bidstrup (Byggesagsbehandler).

Borgmester i Kommune Qeqertalik, Ane Hansen holdt en tale. Hun nævnte bl.a. at fordi der er mange personer er født i 50´erne og 60`erne, kan man forvente flere og flere pensionister. Selvom vi troede at det blev langtid før vi når den tid, jo men så har vi jo også allerede nået den alder. Her tænker vi også personer der har haft hjerneblødning eller blodprop og som kan ikke varetage sig selv.

Efter velkomsttalen og flere taler klippede borgmester Ane Hansen og den ældste beboer i alderdomshjemmet 97- årige Lydia Sandgreen sammen snoret til afdelingen.

Efter klipningen af snoren blev der serveret kaffe og the til gæsterne og beboerne i spisesalen i den nye tilbygning. I den forbindelse blev kommunens gaver afsløret. Gaverne fra Kommune Qeqertalik er 3 fotografier af Aasiaat by som er blevet taget i 3 tidsperioder. Herefter blev der vist rundt i den nye bygning.