airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Årets Idræts udøver 2020 og opmuntringspris modtagere i Kommune Qeqertalik.

19. februar 2021
Skrevet af Daana R. Geisler & Gaaba Olsen.

Under idrætsdagen den 6. januar 2021 i Kommune Qeqertalik i højtidelig stemt, uddelte man priser til årets idræts udøver og opmuntringspriser i byerne og i bygderne. 

Førhen indstillede man modtagere af årets idrætspris i hver alle byer og bygder, i år indstilles og vælges  til årets idrætsmand/kvinde og opmuntringspriser i hele Kommune Qeqertalik, på baggrund af den samarbejde på tværs mellem sagsområdet Timi Tarnilu i alle byer.

Medarbejderne i sagsområdet Timi tarnilu og medarbejderne i idrætshallerne i byerne og eksterne aktører indenfor sporten evaluerede indstillingerne og besluttede hvem der skal modtage priserne.

På baggrund af Covid-19 restriktionerne vedrørende forsamlinger, blev uddeling af priserne afholdt via Kommune Qeqertalik´s facebook side, hvor de indstillede følger med fra deres hjembyer.

 

Plakater af årets idræts udøver og modtagere af opmuntringspriser som rollemodeller.

I år besluttede personale i sagsområdet Timi Tarnilu i Kommune Qeqertalik, i samarbejdet på tværs alle byer, at der laves plakater med modtagerne af årets idrætspriser på, med start fra i år, plakaterne hænges i alle bosteder, således at de fremstår som rollemodeller for borgere i vores kommune.

Plakater vil blive sendt til  bosteder, skoler og børnehaver i midten af marts.


Årets idræts udøver og modtagere af opmuntringspriser i Kommune Qeqertalik: 

Årets idræts udøver.

Mads Andersen, Qeqertarsuaq.
I året 2020 opnåede Mads Andersen store resultater i idræt. I de seneste år har Mads kendt indenfor idræt i vores land, ikke mindst i fodbold.

Siden 2009 har Mads været et vigtigt brik som fodboldspiller og leder og har opnået gode resultater. Udover fodbold er Mads også langdistanceløber, hvor han tilmed vandt Qeqertarsuaq Race og Kulunguaq Run i 2020. Selv en knæskade har ikke været forhindring for ham at udøve sport i flere år. Ved siden af sportsaktiviteterne arbejder han også for børn og unge med vejledning udfra sine erfaringer. På den måde kan man se at har har et stort hjerte for sporten.

Årets træner 2020

Lars Olsvig, Qasigiannguit.

Alder: 69


Han er aktivt  deltager og træner i den nye sportsgren Bueskydning. Han inviterer altid efterskoleelever til bueskydning, fordi han arbejder også for at sprede sporten til resten af landet.

Han er aktivt udøver af den forholdsvis den nye sportsgren og finder det vigtigt at sportsgrenen indlemmes i vores kultur. Desværre har det ikke være muligt at være med til Arctic Winter Games for første gang i 2020, på grund af Covid-19. Indtil nu er hands resultater meget gode.

Opmuntringspris til et barn, pige.

Thrune Amassen Rafaelsen, Aasiaat.

Alder: 15

 
Thrune er en godmodig, inspiratorisk, respektfuld pige og med målsætning. Hun vægter et sundt livsstil. Selvom hun er meget ung har hun allerede erfaring med konkurrencer blandt voksne.

Thrune er rollemodel for sine holdkammerater, dommere og tilskuere og på den måde har hun allerede mange venner. Thrune har allerede opnået gode resultater selvom hun er meget ung.

Opmuntringspris til et barn, dreng.

Karl  Peter Filemonsen Olsen, Kangaatsiaq

Alder: 13


Begyndte at dyrke sport siden han var 6 år.

Han finder det vigtigt at dyrke sport og komme altid til tiden
Siden sin barndom har han idoler idenfor fodbold.
Karl Peter kan dyrke idræt i alle ugens dage.

Han har det formål at han vil være eliteidrætsmand i fremtiden i vores land,
han videregiver sine erhvervede færdigheder til andre børn.

Opmuntringspris til handicappet.

Nuka Karlsen, Aasiaat.
Nuka er som handicappet idrætsudøver i ASP gennem flere år, Nuka har opnået gode resultater gennem sin deltagelse i sportslige arrangementer i hele landet og er altid blandt de første som kom i mål.

Nuka har et godt humør og er imødekommende og viser sin glæde ved træningen.

Opmuntringspris til forældre.

Aputsiaq Olsen & Andrea Brandt, Qeqertarsuaq


Aputsiaq og Andrea har været stor støtte til deres børns indenfor idræt. For det meste deltager de og støtter op i deres børns træning. Også hjælper de gerne ved træningen hvis der er behov for det. Ikke mindst støtter op til deres børns idrætsforening og er meget stabile og hjælper til ved indsamlingsarrangementer og sportskonkurrencer.

Samtidig støtter de børn og unge, som har en stor betydning i byen og idrætsforeninger.

Opmuntringspris til ældre, kvinde.

Regine Svendsen, Qeqertarsuaq.


Regine har gennem flere år været med til driften af ældreforeningen “Avalequt” med stor indflydelse. Hendes store indsat er bemærket i byen og kommunen. Det er samtidig vigtigt at nævne at hun arbejder forbilledligt i forhold til mere fysisk aktivitet. 

Regine deltager og arbejder med i de ældres sportsaktivitteter og ikke mindst er hun også med i arbejdet med arrangementer for børn.

Opmuntringspris til ældre, mand.

Hans Rafaelsen, Aasiaat.

Alder: 67 

Hans  er kendt som træner og inspirator for alle. Uanset årstiden træner han altid, både om vinteren og sommeren. Vedkommende har gode evner i forhold til løb, deltager i konkurrencer og arrangerer selv sportsbegivenheder og finder nye ideer hele tiden.

I de seneste mange år har han deltaget i Master World Cup med gode resultater. Selvom Hans er oppe i årene, har han været altid frontfigur blandt sine årgangsfæller, selv de unge kan forvente at der kommer kamp til stregen af ham.

Han vejleder og rådgiver folk hvordan de kan opnå de bedste resultater.

Årets aktive forening 2020.

Skisportsforeningen i Aasiaat, ASP.

Eksisteret som forening i 51 år.


ASP er berømt for sit arbejde indenfor idræt i Aasiaat, Grønland og hele resten af verden.

ASP i Aasiaat arrangerer events året rundt, især indenfor idræt. Både om vinteren og sommeren har de forskellige aktiviteter med deltagelse fra børn, voksne og ældre. Det er involveret i arbejdet med et sundere livsstil i Aasiaat.