airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Ane Hansen`s udtalelse om Coronavirus torsdag den 29. juli 2021.

29. juli 2021

 

 

Kære medborgere i Kommune Qeqertalik

I går under Naalakersuisut pressemøde blev vi bekendt med, at smittespredningen af Coronavirus også er nået til Aasiaat og smittespredningen er startet.

Derfor har vi, igennem særskilt tiltag, foretaget stramninger på baggrund af de informationer vi fik i går, da der findes familiemedlemmer der går i børnehaven Kulloq, og vi har således lukket Kulloq midlertidigt indtil den 10. august og sendt medarbejderne hjem og har påkrævet til disse, at de skal være hjemme indtil man har foretaget test af dem samtidigt har vi ønsket, at alle forældre der har børn der går i Kulloq og deres børn opholder sig hjemme, indtil de er testet og har fået nye informationer.

Derudover har vi i dag lukket vuggestuen Vâva, på baggrund af de informationer vi modtog i går aftes, dette skal vare indtil alle medarbejdere og forældre til børn er testet og indtil nye informationer vedrørende test foreligger, således har vi foretaget disse initiativer da vi vil gerne være med til at bremse smittespredningen og gerne hjælpe til at stoppe smittespredningen.

I disse dage har man travlt med at foretage test af familiemedlemmer og nærkontakter samt bekendte til de smittede, og vi skal anmode dem at de skal holde sig hjemme, dette med hensyn at holde smittespredningen på minimum.

Derudover skal vi anmode om at alle følger de offentliges anvisninger, regler vedrørende stop af smittespredning, og lad vær med at samles i folkemængder, hvis i skal ind i en butik eller blande sig iblandt folk så brug mundbind, samt host på ærmen, brug håndsprit, vask hænder tit, og hold jer væk fra folkemængder.

I disse dage og da det er sommerferie, så kommer besøgende til byen og eftersom vi er glade for at udvise vores gensyn med udefrakommende bekendte, plejer vi at hilse på dem eller omfavner dem, og da disse medvirker til smittespredningen bør vi holde op med at udføre disse, så hils dem fra afstand, dette for at forhindre at smitten fortsætter og hensigten er at stoppe smittespredningen, og vi vil gerne, så vidt som muligt, være med til at stoppe smittespredningen og derfor ønsker vi at vi hjælper hinanden på den måde.

Vi skal nok komme med meddelelser, når der foretages ændringer på bekendtgørelserne, og disse vil spredes ud til offentligheden via vores facebook side og på kommunens webside.

Mine tanker er hos vores medborgere som er smittet med Coronavirus og vi tænker på jer samt ønsker jer god bedring, derudover håber vi at I vil komme over sygdommen uden komplikationer, vores tanker er hos jer.

Jeg ønsker inderligt, at alle medborgere i byen og familiemedlemmer, udviser samarbejdsvilje til at stoppe smittespredningen, og det er ønskeligt at vi hjælper hinanden til at holde smittespredningen i ave.

Jeg ønsker jer alle en god dag og vi skal nok holde jer opdateret når vi modtager noget nyt.”

 

 

Sekretariatet INUA

Kommune Qeqertalik.

Sekretariatet INUA. 
Kommune Qeqertalik.