airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Ane Hansen`s udtalelse om COVID-19 fredag den 13. august 2021.

13. august 2021

 

 

 

  

 Borgmester Ane Hansen's udtalelse om Covid-19.

 "Kære borgere i Kommune Qeqertalik.

Nogle borgere er måske træt af vores informationer om Corona, dog er der nogle der har behov for dem, derfor vil jeg lige give lidt info om Corona.

Landslægen har vurderede at forholdene i Aasiaat i de seneste dage kunne styres, og de sidste smittetilfælde var allerede som forventet i karantæne, og deres nær kontakter er blevet kontaktet på nuværende tidspunkt, og er blevet indkaldt til testning.

Derfor bliver der vurderet at det ikke omhandler større menneskemængder, og det ikke er nødvendigt at vi åbner en nu. Vi er dog klar til at åbne en, hvis det skulle blive til en situation hvor det bliver nødvendigt.

Desuden er der forberedelser til dem, der allerede har modtaget første stik i Aasiaat vil blive vaccineret anden gang i næste uge på onsdag den 18. August, der er forberedelser i gang om hvor og hvornår det skal holdes. På mandag regner jeg med at vi kan meddele det udadtil.

Udover det er vi i gang med at forberede tilbud om vaccination af de ældste elever. Forældrene skal kontaktes for at anmode om samtykke, og der skal og så forberedes til de børn der har fået samtykke til vaccination, de bliver muligvis tilbudt vaccination om to uger.

Vi tager det roligt på nuværende tidspunkt og jeg vil i høj grad rose borgerne, idet jeg har bemærket at de så vidt muligt følger retningslinjerne, og det er grunden til at smitten ikke spredes yderligere. I må endelige fortsætte med at have fælles ansvar, agtsomhed og solidaritet. Jeg har eksempelvis bemærket at venner og familiemedlemmer hjælpe folk i karantæne med indkøb, hvor de placerer varerne ved døren og hjælpe dem på andre måder. Jeg er meget glad for det og vi skal jo alle sammen løfte sagen i fællesskab. Der er ikke andre der vil arbejde for det.

Jeg vil og så anbefale at folk der behøver hjælp, meddeler det hvis de ikke kan skaffe hjælp. Vi har eksempelvis oplevet at folk der er i karantæne ikke kan skaffe hjælp, hvor de var udfordret da de ikke kunne få hjælp med indkøb. Derfor vil vi gerne vide om der er folk der behøver hjælp under arbejdstiden, da vi har folk der kan træde til for at hjælpe,hvis det skulle blive nødvendigt.

På mandag begynder børnene i skole, og vi er forberedt på det.  Vi vil ikke holde festlighed som før, vi plejer at holde første skoledag på en dejlig måde, på mandag vil vi ikke holde festligheder. Vi har dog sat dato til festlighederne til næste måned, når smitten er faldet og der ikke er flere smittede.

Vi vil stadig dog anbefale at der ikke holdes større kaffemik, idet der stadigvæk er smittede iblandt os, for en sikkerheds skyld ønsker vi at I vil være tilbageholdende i forhold til det, og tænke først og fremmest på sikkerhed.

Det er så hvad jeg vil informere om i dag, selvfølgelig vil vi komme med nyheder på mandag hvis vi har nyt, efterfølgende skal vi nok lægge forskellige oplysninger om Corona på vores facebookside.

I må alle sammen have en god weekend."