airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Ane Hansen`s udtalelse om COVID-19 fredag den 27. august 2021.

27. august 2021

 

Borgmester Ane Hansen's udtalelse om COVID-19

Kære borgere i Kommune Qeqertalik.

Sidste uge da jeg kom med oplysninger, lovede jeg at jeg ville komme med nyt når der kommer nye oplysninger, nu gør jeg som jeg lovede.

Smittetallet i Kommune Qeqertalik steg markant, heldigvis er smittetallet faldet til 4. Som vi regnede med, fik vi i går at vide at der yderligere var smittet en person, og ud fra de oplysninger vi har fået, er alle 3 i husstanden blevet smittet.

Da vedkommende er elev i folkeskolen, arbejdede vores medarbejdere hårdt i går aftes, hvor de ringede til 3. K elevernes forældre og husstande og fortalte dem at de skulle i karantæne, da nogle satte spørgsmålstegn ved at de ikke kunne blive testet med det samme, vil jeg lige forklare at Landslægeembedet anbefaler at man ikke skal testes med det samme, da folk der er blevet smittet, ikke har symptomer på første dag, og symptomerne viser sig først i løbet af ugen. Derfor har vi procedure til at finde ud af hvorvidt folk er blevet smittet, nu bliver folk testet når der er gået en uge, vi er nu i gang med at forberede testning af 3.K, forældre og husstanden, hvor testning kommer til at foregå næste uge den 2. september. Hvis vejret er dårlig, er vi i gang med at forberedelser, hvor de vil blive indkaldt til tildelte tider, hvor de skal komme i grupper for at blive testet.

De er på karantæne nu og holdes hjemme, de skal testes i et bestemte sted, og vi har allerede bestemt hvilken dato, de skal testes. For folk der er bekymret og ønsker at blive testet, er der mulighed for drop-in testning fra mandag til fredag, om morgen kl. 8.30-9.30 i Corona testcenteret. Det er dog anbefalet at bestille tid til testning en dag før fra kl. 13-14.00, men man kan komme til drop-in testning fra 8.30-9.30, hvis man har symptomer eller er bekymret.

Ved sidste smittespredning strammede vi vagtplanen og beredskabet, hvor folkeskolen er zoneopdelt i yngstetrin, mellemtrin og ældstetrin, hvor man er klar til at lukke trinnene hvis der er yderligere smittespredning.

Vi har på nuværende tidspunkt sendt vejledninger til vores medarbejdere i skolen, klubber og fritidsklubber, og I forældre skal være opmærksom på forskellige tiltage som I skal være opmærksom på, disse kan findes i nun.gl og I kan følge vejledningerne i computeren.

I disse dage har vi aflyst arrangementer som Nipiaa Rockfestival som foreninger plejer at arrangere, som vi godt kan lide at være med til, den arrangeres hvert år og er blevet udsat på grund af Corona, og jeg er taknemmelig for folks forståelse, idet en masse folk plejer at samles, nu er folk klar over at der er mulighed for, at smittespredning foregår i steder, hvor en masse folk samles. Nu hvor måneden er ved at være slut og folk får deres overskydende skat snart, anbefaler jeg derfor at I hjælper os med at lade være med at samles for at feste og samles i større grupper, da erfaringerne viser at fester, hvor folk samles, er steder hvor smittespredning starter hurtigt.

Lokalsamfundet har været forsigtig under smittespredningen, og har begrænset den markant, og vi ønsker at denne fortsætter til der ikke længere er smitte.

Det er vigtigt at I følger offentlige anbefalinger, såsom bruge mundbind når I kommer ind i butikker, vasker hænder tit, bruge håndsprit, host i ærmet, for at stoppe smittespredningen. 

Vi ønsker smittede bliver sunde og raske, og ønsker at familiemedlemmer og venner samarbejder med at sørge for jer og ønsker at alle i lokalsamfundet samarbejder, I må alle have en god weekend”

 

Sekretariatet INUA

Kommune Qeqertalik.