airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Meddelelse til borgerne

Information om Covid-19.
12. januar 2022

Information om Covid-19.

Den 11. Januar 2022 meddelte Naalakkersuisut der er konstateret smittespredning med ukendte smittekæder i Aasiaat. På den baggrund har Kommune Qeqertalik administrationen Sullissivik Aasiaat taget nye følgende tiltag.

Borgerservice Aasiaat og Majoriaq, Kommune Qeqertalik

Al henvendelser skal ske ved at ringe til telefon 70 19 00. Når man ønske at have en fysisk henvendelse, skal man ringe til telefon 70 19 00 for at bestille en tid eller ved at sende mail til qeqertalik@qeqertalik.gl

De personer, der rette henvendelse til servicecenter, kan kun kommet ind til kommunekontoret ved at komme ind i Borgervice center ved vejen.

Al fysisk henvendelse skal ske ved at bruge indgangen ved Borgerservice center ved vejen. Der er ikke krav om at vise en coronapas. Men der er krav på at vise en coronapas eller en test, hvis man skal gå op til 1. salen eller til direktionen.

Der er også krav om at man skal bære mundbind eller visir under besøget i kommunen.

Natrenovation

Renovationsfolk skal ikke længere komme ind og hente renovationsposer, derfor skal brugerne selv sørge for at tage posen fra og sætte den udenfor ejendommen. Brugere af natrenovasionsposer skal selv sørge for at lægge uden for ejendommen, men de skal ikke selv sørge for at transportere poserne tl renovationshuset, og vi vil anmode ældre og gangsbesværede personer om at rette henvende sig til Sullissivik ved at ringe til 70 19 00 eller maile til denne mail
qeqertalik@qeqertalik.gl . 

På på de ældre og svage i samfundet

ALLE besøg ved ældre og svage frarådes, særligt ved beboere på kommunens alderdomshjemmet, men også ved ældre og svage i private hjem. Denne anbefaling skyldes den særlige risiko som gruppen er i ved smitte ved Covid-19.

Derfor anbefaler vi også, at det skal være kun nær pårørende eller kontaktperson der besøger de ældre i alderdomshjemmet og der er krav om en coronapas samt bære en mundbind eller visir under besøge samt at ringe til alderdomshjemmet hvis man skal besøge en beboer. Vi skal ligeledes understreget, at man skal ringe først når man skal besøge beboer. Vi skal ligeledes gør opmærksom på at selve beboernes værelser er undtaget da det er et privat ejendom. Men vi skal alligevel opfordre til at følge de anbefalinger der er for at beskytte beboerne.

Vi skal ligeledes gør opmærksom på, at personalet har ret til at afvise besøget, hvis man ikke fremvise en coronapas.


Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga | Med venlig hilsen

Arne Sandgreen Reimer
Bychef
Aasiaat