airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ifølge Transportprojekt af husholdningsaffald i Kommune Qeqertalik begynder man at transportere affald til Aasiaat fra andre byer i Kommunen og bygder her til sommer.

10. april 2019

Afsnit 1 

 

Som følge af affaldssortering i byerne Qeqertarsuaq, Qasigiannguit, Kangaatsiaq og Aasiaat, samt deres bygder er komprimatormaskiner nu blevet sendt til de enkelte bosteder og er nu under montering samt afprøvning.

 

Komprimeret affald i byer og bygder vil fra midten af juni til og med slutning af december blive transporteret til lands og havs til Aasiaat, og der vil komprimeret affald blive samlet og brændt. I henhold til langsigtet plan skal komprimeret affald blive samlet og sendt til større forbrændingsanlægger.

 

Projektet vil sikre behandling af brandbart affald i Kommune Qeqertalik’s byer og bygder kan effektueres.

 

De komprimeret affald skal transportes til Aasiaat, dette vil foregår mens havet er farbart.

 

Personer der skal arbejder med komprimerings maskiner samt kommende vejledere til maskiner har deltaget i en kursus i slutning af marts måned i Kangaatsiaq.

 

Man afprøver den nye komprimatormaskine X25, pallepresser under kurset. Det er vellykket da man komprimere ca. 50 affaldsposer.

 

Store komprimator maskiner: Presto cc50 og Wrappere vil blive taget i brug i Qeqertarsuaq og Qasigiannguit.

 

Mindre komprimatormaskiner: X25 vil blive taget i brug i Kangaatsiaq, Attu, Iginniarfik, Ikerasaarsuk, Niaqornaarsuk og Akunnaaq.

 

Bigbags vil blive brugt i Kangerluk, Kitsissuarsuit og Ikamiut.